Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart Ligy majstrov spestrí súboj gigantov

V minulej sezóne sa na domácu konkurenciu pozerali zvrchu. Jeden si podmanil anglickú Premier League, druhý ovládol nemeckú Bundesligu. V novom ročníku chcú zažiariť aj na európskej scéne. Sily si otestujú navzájom - v šlágri úvodného kola prestížnej Ligy majstrov.

17.09.2014 09:00
Dante, Philipp Lahm Foto: ,
Dante (vľavo) a Philipp Lahm z Bayernu Mníchov.
debata

Mníchovská Allianz Aréna zhliadne večer súboj futbalových gigantov. Domáci Bayern privíta Manchester City. V zápase dvoch najväčších ašpirantov na postup zo základnej E-skupiny je miernym favoritom domáci tím. Aj keď pri pohľade na výsledky vzájomných zápasov z lanskej sezóny, by sa mali z víťazstva tešiť zverenci Manuela Pellegriniho.

Vlani na seba narazil nemecký a anglický majster taktiež v skupinovej fáze Ligy majstrov. Obaja nazbierali za päť víťazstiev a jednu prehru po pätnásť bodov a v konkurencii Viktorie Plzeň a CSKA Moskva si s prehľadom zabezpečili miestenky v osemfinále. Zatiaľ čo v úvodnom stretnutí zvíťazil Bayern na trávniku Manchestru (3:1), v odvete dominovali City (3:2).

„So súperom sa vďaka minulému ročníku veľmi dobre poznáme. Ide o výborný tím, ktorý má široký káder nabitý výnimočnými hráčmi. Náš cieľ je však jednoznačný: do súťaže chceme vstúpiť víťazne,“ upozornil na klubových stránkach Philipp Lahm, kapitán Bayernu, ktorého však sužujú zranenia. Na ihrisko sa s istotou nedostanú Thiago Alcantara, Bastian Schweinsteiger a Javi Martinéz. Otázny je aj štart dvojice kľúčových opôr – Arjena Robbena s Franckom Ribérym (Francúz prispel cez víkend gólom k víťazstvu 2:0 nad Stuttgartom).

Mimochodom, obaja sa v minulej sezóne strelecky presadili v úvodnom zápase s Manchestrom. „Ak nebudú k dispozícii, bude to pre nás problém. Navyše, v úvode sezóny ešte stále nie sme v obvyklom rytme,“ tvrdí Lahm.

Využiť by to chcel Manchester, ktorý cez víkend uhral na trávniku londýnskeho Arsenalu remízu 2:2. „Proti nám sa postaví jeden z najsilnejších tímov v Európe. Svojím hráčom však verím. Sú schopní zdolať kohokoľvek a kdekoľvek,“ vraví Manuel Pellegrini, tréner City, ktorý nemôže počítať so Stevanom Jovetičom ani Mariom Zabaletom.

Obaja súperi disponujú nielen mimoriadnou hráčskou či fanúšikovskou, ale aj ekonomickou silou. Patria k najbohatším na svete a od toho sa odvíja aj hodnota oboch kádrov. Kým hráčov Manchestru City ohodnotil špecializovaný portál transfermakt.de na 434 miliónov eur, hviezdam Bayernu doprial ešte o 130-miliónov vyššiu cenu.

Stredajší program (20.45)

E-skupina: AS Rím – CSKA Moskva, Bayern Mníchov – Manchester City (priamy prenos na Jednotke a ČT4 sport), F-skupina: FC Barcelona – APOEL Nikózia, Ajax Amsterdam – Paríž SG, G-skupina: Chelsea – Schalke (Prima Cool), NK Maribor – Sporting Lisabon, H-skupina: FC Porto – Borisov, Bilbao – Doneck

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #manchester city