Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan delí jeden úspešný zápas od prestížnej súťaže milionárov

Futbalisti Slovana Bratislava sa môžu stať v utorok večer štvrtým slovenským mužstvom, ktoré sa prebojuje do skupinovej časti Ligy majstrov.

26.08.2014 11:00
Róbert Vittek Foto: ,
Momentka spred týždňa. Strelec vyrovnávajúceho gólu Slovana Róbert Vittek v súboji s Denisom Poľakovom.
debata

Od najväčšieho úspechu po rozdelení federácie ich síce delí už len jeden zápas, ale posledný krok bude pre belasých mimoriadne náročný. Výhodu má ich súper, bieloruský BATE Borisov, ktorý v prvom stretnutí play-off remizoval na bratislavských Pasienkoch 1:1.

Po prvom súboji trápil domácich hráčov i trénera Františka Straku najmä inkasovaný gól, ale pred odvetou si veria. „Sme stále v hre a pobijeme sa o postup,“ tvrdí tréner slovenského majstra.

Výsledok prvého zápasu v pohárovej matematike znamená, že Slovan musí streliť na pôde súpera minimálne gól, Bielorusom stačí na postup aj bezgólová remíza. Upozorňuje na to aj jediný slovanista v súčasnom kádri, ktorý si už zahral v skupine Ligy majstrov (v drese Artmedie pred deviatimi rokmi) Juraj Halenár. Zdôrazňuje, že jeho tím posunie do skupiny len aktívny výkon.

"Odveta musí vyzerať z našej strany rovnako ako posledných dvadsať minút prvého zápasu s týmto súperom. Nemôžeme len čakať, čo spraví súper. Na druhej strane, nesmie to byť žiadny hurá systém. Súper je veľmi skúsený a kvalitný. Postupový gól sa dá vsietiť aj v 80. minúte. Verím, že to zvládneme,“ vyhlásil Halenár v rozhovore na klubovej stránke.

Bieloruský majster v Bratislave gól nestrelil, skóre otvoril vlastným gólom tesne pred prestávkou Tomáš Jablonský a striedajúci a stále nedoliečený Róbert Vittek v závere aspoň vyrovnal. Jeho gól vlieva slovanistom nádej.

„Naším cieľom bolo vyhrať a nedostať gól. Škoda, že sme doma nezvíťazili, ale stále žijeme, stále sú šance 50:50. Máme mužstvo na to, aby v odvete strelilo gól a postúpilo,“ vyslovil svoju prognózu Vittek.

Tréner Borisova Aleksander Jermakovič pred odchodom z Bratislavy zdôrazňoval, že nie je z remízy sklamaný, ale ani šťastný. Aj podľa neho sú šance oboch tímov stále otvorené.

Desaťnásobný bieloruský šampión sa sústreďuje na súboj so Slovanom a počas víkendu mal voľno. Odložili mu zápas Bieloruského pohára. V utorok očakáva podporu plného hľadiska v Borisov Arene, čo je 13-tisíc divákov. Hrať sa bude v modernom stánku, ktorý otvorili len tento rok v máji.

Slovanu nevyšla generálka na utorňajší zápas, v lige podľahol v Myjave (1:2) po slabšom výkone. Oddychovali dve kľúčové postavy bratislavského tímu (Milinkovič i Žofčák), niektorí ďalší hráči zo základnej zostavy zostali na lavičke, alebo naskočili do zápasu až v druhom polčase.

Výprava Slovana odletela v pondelok ráno do Minska, Borisov je vzdialený od hlavného mesta Bieloruska ešte sedemdesiat kilometrov. Mužstvo v pondelok podvečer trénovalo na štadióne v Borisove. Stretnutie sa začína o 20.45, ale v jeho dejisku bude o hodinu viac. Vysiela ho v priamom prenose Digi Sport, začína štúdiom už od 20.00.

V hre bude v utorok aj nezanedbateľná finančná prémia, pretože za postup zinkasuje každý klub 8,6 milióna eur a ďalšie milióny môže zarobiť v stretnutiach v skupine Ligy majstrov.

Slovan si postupom do play-off najprestížnejšej klubovej súťaže zabezpečil bohatý futbalový program až do decembra. V prípade, že v utorok cez bieloruský tím neprejde, má už istú účasť v skupinovej fáze Európskej ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #odveta play-off #Bate Borisov