Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona neuspela s odvolaním, nových hráčov nemôže nakupovať

Futbalový klub FC Barcelona potvrdil, že zákaz registrácie nových hráčov v dvoch najbližších prestupových obdobiach, ktorý naň uvalila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), poženie na Športový arbitrážny súd (CAS).

20.08.2014 13:39 , aktualizované: 15:04
Luis Suárez Foto: ,
Futbalisti FC Barcelona na tréningu.
debata

FIFA v stredu zamietla jeho odvolanie proti trestu za údajné porušenie pravidiel týkajúcich sa transferov a registrácií hráčov do 18 rokov. Katalánci zákaz napadli, v apríli ho FIFA dočasne zmrazila až do rozhodnutia o odvolaní. Dočasné zrušenie využila Barca na angažovanie viacerých posíl vrátane novej brankárskej jednotky Marca-Andrého Ter Stegena či útočníka Luisa Suáreza.

Podľa vyšetrovania FIFA Barcelona porušila pravidlá v desiatich prípadoch hráčov do osemnásť rokov. Súčasťou sankcií jej aj pokuta 450 000 švajči­arskych frankov a nariadenie do 90 dní vykonať nápravu v súvislosti s predmetnými hráčmi. Aj tieto body FIFA potvrdila.

Ak sa Barcelone nepodarí v Lausanne dosiahnuť zrušenie trestu, počnúc januárom 2015 nesmie celý rok doplniť svoj káder o nového hráča.

„Barcelona nemôže v žiadnom prípade súhlasiť s rozhodnutím, ktoré je urážkou ducha akadémie Masia ako svetovo známeho vzoru športovo-vzdelávacej inštitúcie,“ reagoval klub podľa goal.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona