Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Disciplinárka UEFA potrestala Slovan uzavretím sektorov na Pasienkoch

Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (DK UEFA) potrestala slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava a uzavrela mu sektory vyhradené pre fanklub na blížiaci sa prvý duel play-off Ligy majstrov, ktorý sa uskutoční v stredu 20. augusta od 20.45 h na Pasienkoch.

15.08.2014 12:31
Seydouba Soumah, Slovan, The New Saints Foto: ,
Ilustračná foto.
debata

„Európska futbalová únia zdôvodnila udelenie trestu za údajné rasistické prejavy počas zápasu 3. predkola so Šeriffom Tiraspoľ (hralo sa 29. júla – výsledok 2:1, pozn.). Napriek tomu, že delegát UEFA a ani predstavitelia moldavského klubu nezaznamenali žiadne rasistické prejavy, rozhodnutie je platné a klub ho musí rešpektovať. Na základe verdiktu disciplinárnej komisie UEFA, ktoré náš klub dostal vo štvrtok večer, je uvedené, že počas zápasu proti BATE Borisov musia byť sektory C7, C8 a C9 uzatvorené. Disciplinárne konanie voči nášmu klubu začali na základe podnetu organizácie FARE, ktorá údajne spozorovala tieto prejavy na krytej tribúne v sektore A11,“ cituje oficiálna internetová stránka Slovana Bratislava.

DK UEFA okrem Slovana Bratislava potrestala za rasizmus aj ďalšie dva kluby – Dinamo Moskva (Rus.) a Ruch Chorzów (Poľ.). V tejto súťažnej sezóne sankcionovali už desať klubov z východnej Európy.

„Rozhodnutie náš klub plne rešpektuje. Musíme však zdôrazniť, že cítime krivdu aj vzhľadom na to, že zápis o stretnutí zo strany delegáta z UEFA neobsahoval žiadne námietky, pripomienky, či čokoľvek, čo by mohlo viesť k akýmkoľvek postihom za správanie našich fanúšikov. Práve uzatvorené sektory C7, C8 a C9 sú vyhradené pre fanklub a ten bol počas spomenutého zápasu hnacím motorom pre našich hráčov. Podľa nášho názoru sa fanklub počas celého stretnutia správal maximálne korektne a férovo,“ uvádza sa ďalej na klubovom webe ŠK Slovan Bratislava.

Na Pasienkoch operatívne vyhradili pre fanklub náhradné sektory C4, C5 a C6 a to aj po vzájomnej komunikácii s predstaviteľmi fanklubu. „Klub spolu s fanklubom zároveň vyzýva všetkých priaznivcov, aby sa zdržali akýchkoľvek pokrikov alebo aktivít na štadióne, ktoré by akýmkoľvek spôsobom mohli viesť k ďalším ešte väčším postihom zo strany UEFA. Sme presvedčení, že fanúšikovia podporia náš klub tým najsprávnejším spôsobom a vďaka nemu utvoríme spoločne nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá nesporne patrí k takémuto významnému zápasu. Pevne veríme, že fanúšikom záleží v prvom rade na Slovane a budú plne rešpektovať výzvu klubu s fanklubom.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava