Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duda z Legie: Jediná chyba zmarila ročnú prácu

Favorizovanému súperovi v dvojzápase nedali šancu. Po domácom víťazstve (4:1) ho zdolali aj na jeho pôde (2:0). Jediná, no mimoriadne nepríjemná administratívna chyba ich však o postup pripravila.

09.08.2014 10:56
Celtic - Legia Foto: ,
Callum McGregor zo Celticu (vľavo) v súboji s Tomaszom Jodlowiecom z Legie Varšava.
debata

Futbalová Legia Varšava prežíva jedno z najväčších sklamaní v takmer storočnej histórii klubu. Poľský šampión si na trávniku zabezpečil postup do play off Ligy majstrov, keď v dvojzápase vyradil suverénnym spôsobom Celtic Glasgow. Radosť z úspechu však vzápätí prekryl šok, ktorý prišiel spoza zeleného stola. Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) včera vyradila Legiu zo súťaže.

Dôvod? V edinburgskej odvete nastúpil v drese hostí obranca Bartosz Bereszynský, ktorý videl v poslednom zápase skupinovej fázy minuloročnej Európskej ligy červenú kartu. Dostal trojzápasový dištanc a trest si mal odpykať v dueloch 2. predkola tohtoročnej Ligy majstrov so St. Patrick's a v prvom zápase 3. predkola s Celticom.

Všetko by bolo v poriadku, keby Legia nahlásila Bereszynského na súpisku pre 2. predkolo, no nestalo sa a hráč tak nemal v stredu večer vôbec nastúpiť. Paradoxom je, že zadák Legie prišiel na ihrisko v 87. minúte – za rozhodnutého stavu.

„Veľmi ťažko sa mi hľadajú slová. Počas doterajšej kariéry som väčšie sklamanie nezažil. V šoku je celé futbalové Poľsko, veď už osemnásť rokov si žiadny tunajší klub nezahral v skupinovej fáze Ligy majstrov. My sme k nej boli veľmi blízko,“ vravel včera poobede Ondrej Duda, 19-ročný stredopoliar Legie.

Sklamanie netajil ani druhý Slovák v kádri Legie – brankár Dušan Kuciak. „Prepáčte, ale momentálne nechcem naozaj nič hovoriť. Aj tak by som nenašiel vhodné slová. Ďakujem vám za pochopenie,“ napísal v textovej správe slovenský reprezentant.

Hráči varšavského veľkoklubu síce odchádzali z ihriska s postupovou radosťou, no oslavy sa skončili už v lietadle počas spiatočnej cesty.

„Práve počas letu sme sa dozvedeli správu o tom, že by mohli nastať isté komplikácie. Zlé predtuchy sa, bohužiaľ, o niekoľko hodín potvrdili,“ opísal rodák zo Sniny, ktorý prišiel do Legie uprostred minulého ročníka Ekstraklasy.

Obaja Slováci boli blízko k premiérovej účasti v hlavnej fáze najlepšej klubovej súťaže sveta. Namiesto toho sa predstavia len v play off Európskej ligy.

„Rok sme bojovali o to, aby sme dostali túto príležitosť. Jedna chyba však všetko zmarila. Bohvie, či sa nám podobná šanca ešte niekedy naskytne,“ povzdychol si evidentne rozladený Duda, ktorý sa o nepríjemnej situácii rozprával so spoluhráčom Michalom Žyrom.

„Obaja sme nechápali, ako sa mohlo také čosi stať. Nechcem nikoho obviňovať, ale vedenie určite nenechá tento omyl bez následkov,“ zakončil reprezentant do 21 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Celtic Glasgow