Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan narazí na Šeriff. Podľa Straku je favoritom súper

Futbalistov Slovana Bratislava čaká bitka o Európu. V 3. predkole Ligy majstrov privítajú v utorok od 20.15 moldavský tím Šeriff Tiraspoľ.

29.07.2014 07:26
František Straka Foto: ,
Tréner Slovana František Straka.
debata

Ak by postúpili cez tohto súpera, čaká ich už play off o postup do skupiny najprestížnejšej súťaže a ak by aj neboli úspešní, zahrajú si ešte v rovnakej fáze Európskej ligy.

„Podľa mňa je v tomto súboji favoritom súper. Hrá pravidelne v predkolách Ligy majstrov. Rešpektujeme ho, jeho kvalitu, ale strach nemáme,“ zdôraznil slovanistický tréner František Straka, podľa ktorého bude dôležité, aby jeho tím doma neinkasoval.

Tréner belasých má súpera zmapovaného a považuje ho za veľmi silného. „Je to mužstvo, ktoré je prakticky zložené z hráčov celého sveta. Sú kvalitní a tím preferuje útočnú hru. Čaká nás veľmi ťažký zápas,“ zdôraznil Straka. Podľa neho cesta k úspechu vedie len po disciplinovanom a organizovanom výkone. „Musíme stretnutie zvládnuť takticky,“ dodal.

Trénerovi budú naďalej chýbať niektorí hráči, ktorí majú zdravotné problémy – nenastúpi ani Gorosito, ani Vittek. „Menšie problémy mali aj Soumah či Milinkovič, verím, že po poslednom tréningu sa budú cítiť dobre a budú môcť nastúpiť.“

Jedna z letných opôr Richard Lásik zdôrazňuje, že Slovan čaká iný súper ako v predchádzajúcom kole waleský majster. „Šeriff je kvalitnejší tím a verím, že proti silnejšiemu súperovi podáme lepší výkon. Bude to iný zápas. Šeriff bude hrať určite otvorenejšie,“ domnieva sa.

Slovan uplynulý víkend vynechal ďalší zápas v domácej lige – po Trenčíne odložili aj derby s Trnavou. „Podľa mňa by bolo lepšie, keby sme zápas odohrali a udržali si zápasové tempo,“ doplnil Straka.

Odveta sa uskutoční na budúci týždeň v stredu.

Choreografia á la Argentína

O zápas so Šeriffom je solídny záujem, v pondelok popoludní bolo v predpredaji predaných takmer tritisíc vstupeniek. Od utorka budú k dispozícii aj v pokladniciach na štadióne a slovanisti dúfajú, že sa Pasienky takmer zaplnia. Domáci tím prídu povzbudiť aj hokejisti Slovana. Pripravený je aj rodinný sektor s detskou fanzónou. Fan klub spolu so Slovanom nachystal veľkú fanúšikovskú choreografiu pri nástupe tímov v štýle á la Argentína i ďalšie atrakcie. Diváci sa budú môcť pred zápasom odfotiť s trofejou za posledný federálny titul belasých z roku 1992, fotografiu dostanú na mieste zdarma. Jeden z bufetov bude zriadený na autobuse doubledecker s otvorenou strechou.

Moldavský Šeriff stavia na Brazílčanoch

Súper Slovana Bratislava, moldavský tím Šeriff Tiraspoľ, má výborný štart do nového ročníka. Vyhral všetky tri doterajšie stretnutia: v druhom predkole Ligy majstrov dva razy zdolal čiernohorskú Sutjesku Nikšič (2:0 a 3:0) a v otváracom ligovom súboji novej sezóny vyhral aj nad mestským rivalom FC Tiraspoľ (2:1).

Káder Šeriffu je široký a nabitý legionármi. Prevahu v ňom majú Brazílčania – v tíme sú až deviati. Uplynulý utorok na pôde Nikšiču nastúpil v základnej zostave len jediný moldavský hráč – obranca Ginsari, ale aj ten v prestávke odstúpil. V základnej jedenástke boli okrem neho štyria Brazílčania a po jednom futbalistovi z Talianska, Holandska, Rumunska, Bulharska, Kolumbie a Pobrežia Slonoviny. V druhom polčase prišli na ihrisko traja ďalší Brazílčania…

Uplynulý víkend v otváracom súboji nového ročníka moldavskej ligy dal tréner Vjačeslav Rusnak šancu inému tímu, v základnej zostave nastúpili len dvaja hráči, ktorí boli od začiatku na ihrisku v Nikšiči. Väčší priestor dostali Moldavčania – v základnej jedenástke sa objavili traja. Všetkých sedem gólov v novej sezóne strelili legionári.

„Som spokojný s výsledkom, ale nie s hrou,“ vyhlásil Rusnak po ligovom derby. „Víťazstvo bolo pre nás veľmi dôležité zo psychologického pohľadu.“ Vyjadril sa aj k blížiacemu súboju so Slovanom. „V tejto fáze súťaže už slabí súperi nie sú. Slovan je nebezpečný v štandardkách. Myslím si, že mu musíme vnútiť našu hru. Nemôžeme len brániť, mali by sme potom problémy. Preto budeme útočiť.“

Moldavský šampión si pred rokom zahral v K-skupine Európskej ligy. V nej našiel jediného premožiteľa – anglický Tottenham Hotspur. Podľahol mu 0:2 a 1:2. S ďalšími súpermi Anži Machačkalou a Tromsö IL remizoval a nórsky tím raz zdolal (2:0). V skupine vybojoval Šeriff dovedna šesť bodov, čo mu stačilo na tretie, nepostupové miesto.

Šeriff založili v roku 1997 a na konte má trinásť titulov a sedem domácich pohárových triumfov. Od ročníka 2000/2001 mu titul unikol iba raz (2010/2011).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #3. predkolo #ŠK Slovan Bratislava #Šeriff Tiraspoľ