Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

So súperom Slovana Šeriffom si vlani v skupine poradil len Tottenham

Už najbližší utorok o 20.15 h sa predstaví v Bratislave moldavský majster Šeriff Tiraspoľ. Nemá zďaleka takú tradíciu ako bratislavský Slovan, ale už nazbieral mnohé domáce úspechy. Založili ho v roku 1997 a na konte má trinásť titulov a sedem domácich pohárových triumfov. Za zmienku stojí skutočnosť, že od ročníka 2000/2001 mu titul unikol iba raz (2010/2011).

24.07.2014 12:00
Erik Čikoš, Christopher Marriott, Slovan, The... Foto: ,
Slovan si v 2. predkole LM poradil s waleským tímom The New Saints. Obrancu Erika Čikoša sa snaží zastaviť Christopher Marriott.
debata (2)

V druhom predkole Ligy majstrov si bez problémov poradil so Sutjeska Nikšič z Čiernej Hory (2:0 a 3:0). Išlo o starých známych, rovnakého súpera hladko vyradil aj v minulom ročníku v rovnakej fáze najprestížnejšej súťaže – 1:1 a 5:0. V treťom predkole ho potom zastavilo Dynamo Záhreb – 1:0 a 3:0.

Moldavský šampión pred rokom nastúpil vo vyraďovacom súboji Európskej ligy a postúpil cez srbskú Vojvodinu Nový Sad (1:1 a 2:1) do K-skupiny druhej najvýznamnejšej súťaže. V nej našiel jediného premožiteľa – anglický Tottenham Hotspur. Odohral s ním dôstojné stretnutia a podľahol 0:2 a 1:2. S ďalšími súpermi Anži Machačkalou a Tromsø IL remizoval a nórsky tím raz zdolal (2:0). V skupine vybojoval Šeriff dovedna šesť bodov, čo mu stačilo len na tretie, nepostupové miesto.

Káder Šeriffu je nabitý legionármi. Uplynulý utorok na pôde Nikšiču nastúpil v základnej zostave len jediný moldavský hráč – obranca Ginsari, ale aj ten v prestávke odstúpil. V základnej jedenástke boli okrem neho štyria Brazílčania a po jednom futbalistovi z Talianska, Holandska, Rumunska, Bulharska, Kolumbie a Pobrežia Slonoviny. V druhom polčase prišli na ihrisko traja ďalší Brazílčania, dovedna si ich v utorok zahralo sedem, ôsmy sedel len na lavičke! Okrem neho nenastúpil ani hráč z Burkiny Faso a dvaja Moldavčania…

Moldavský tréner Vjačeslav Rusnak bol spokojný s hrou i výsledkom a zdôraznil: „Urobili sme krok dopredu, ale stále sú pred nami neľahké zápasy.“

Domovským stánkom Tiraspoľu je Šeriff Aréna s kapacitou 14 500 divákov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Šeriff Tiraspoľ