Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Slovana Straka: Vedel som, že naša šanca príde

V tábore futbalového Slovana Bratislava zavládla po utorňajšom víťazstve 2:0 v druhom predkole Ligy majstrov vo waleskom Rhyle nad The New Saints radosť.

23.07.2014 10:15
František Straka Foto: ,
Tréner Slovana František Straka.
debata

Slovanisti si zabezpečili účasť v treťom predkole Ligy majstrov a v pohárovej Európe odohrajú ešte minimálne štyri duely. V boji o postup do play-off prestížnej európskej súťaže ich teraz čaká moldavský šampión Šeriff Tiraspoľ, ktorý vyradil Sutjesku Nikšič z Čiernej Hory.

Slovan základ postupu položil už minulotýždňovým domácim víťazstvom 1:0. V odvete kontroloval dianie na ihrisku, v koncovke sa však dlho trápil a definitívne ho upokojil až presný zásah Marka Milinkoviča v 74. min. Rovnaký hráč potom v 89. min spečatil výsledok z priameho kopu. „Naše domáce víťazstvo bolo veľmi dôležité. Vedeli sme, čo nás čaká, a boli sme trpezliví. TNS bol náročný súper a bolo to dlho vyrovnané, aj keď najmä v druhom polčase sme dominovali. To som od hráčov očakával. TNS hral veľmi jednoduchý futbal, nakopával dlhé lopty na útočníkov. My sme hrali oveľa kombinačnejšie a čakali na svoje príležitosti. Vedel som, že naša šanca príde, lebo domáci museli časom otvoriť hru,“ skonštatoval podľa waleských novín Shropshire Star tréner Slovana František Straka.

Slovanisti mali v zápase množstvo príležitostí, ale dlho sa nevedeli presadiť. Dvakrát nastrelili brvno domácej bránky. „Bolo to trápenie a potom sme dali gól, ktorý nám nemusel padnúť. Už v prvom polčase sme mohli vyhrávať o dva góly, lenže nepremenili sme šance. Prvý gól padol aj so šťastím, ale to v konečnom dôsledku nie je podstatné. Sme radi, že sme vyhrali a postúpili ďalej,“ zhodnotil podľa denníka Šport duel srbský stredopoliar Milinkovič.

V domácom tábore bolo po vypadnutí cítiť veľké sklamanie. Waleský majster si v odvete veril a chcel Slovan prekvapiť. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch proti Legii Varšava a Helsingborgu však do 3. predkola Ligy majstrov The New Saints nepostúpili. „Bolo to veľmi tesné, boli sme blízko k postupu. Slovan dal gól až v závere, dovtedy to bol otvorený zápas. Toto je naša tretia účasť v boji o Ligu majstrov a sme najviac sklamaní. V prvom zápase sme si vybojovali fantastickú pozíciu, ktorú sme nevyužili. Nedokázali sme predovšetkým streliť gól, čo bolo rozhodujúce,“ hodnotil súboje tréner TNS Craig Harrison.

V Slovane už teraz myslia na 3. predkolo proti moldavskému Tiraspoľu. Prvý duel sa bude hrať 29. alebo 30. júla v Bratislave, odveta o týždeň neskôr 5., resp. 6. augusta na pôde moldavského súpera. V prípade úspechu čaká Bratislavčanov play-off Ligy majstrov, ktoré vyžrebujú 8. augusta. Prvé súboje sú v ňom na programe 19. a 20., odvety 26. a 27. augusta. Ak by Slovan neuspel s Tiraspoľom, potom by hral play-off Európskej ligy.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #František Straka #The New Saints