Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan v prvom polčase na ostrovoch tápal, potom potvrdil svoj postup

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si vybojovali postup do 3. predkola Ligy majstrov v sezóne 2014/2015.

22.07.2014 21:48
Žofčák, Milinkoovič Foto: ,
Igor Žofčák (vpravo) a Marko Milinkovič zo Slovana Bratislava.
debata

Zverenci českého trénera Františka Straku po minulotýždňovom domácom tesnom víťazstve na Pasienkoch nad The New Saints (1:0) zdolali aj v utorok waleského protivníka – tentoraz 2:0.

Po bezgólovom prvom dejstve sa stal hrdinom odvetného merania síl na Corbett Sports Stadium v meste Rhyl stredopoliar Marko Milinkovič, ktorý v 74. min poslal „belasých“ do vedenia a v 89. min spečatil z priameho kopu konečný rezultát.

Hráči ŠK Slovan si v 3. predkole LM zmerajú sily s moldavským mužstvom Šeriff Tiraspoľ, ktorý vyradil Sutjesku Nikšič z Čiernej Hory (výsledky: 2:0 /doma/, 3:0 /vonku/). Prvý duel sa bude hrať 29. alebo 30. júla v Bratislave, odveta o týždeň neskôr 5., resp. 6. augusta na pôde moldavského súpera.

Liga majstrov – 2. predkolo – odvetný zápas – utorok:

The New Saints (Wales) – ŠK Slovan Bratislava (SR) 0:2 (0:0)

  • prvý zápas 0:1, Slovan postúpil do 3. predkola LM

    Góly: 74. a 89. Milinkovič, ŽK: 76. Finley, 88. Darlington (obaja The New Saints), rozhodoval: Kehlet (Dán.)

    TNS: P. Harrison – Spender, Baker, K. Edwards, Marriott – Finley, Seargeant (75. Quigley), A. Edwards – M. Williams (59. Darlington) – Draper, Wilde (80. Evans)

    Slovan Bratislava: D. Perniš – Čikoš, D. Hudák, Niňaj, Jablonský – Lásik – Milinkovič, Grendel (90. Jakúbek), Žofčák (66. K. Mészáros) – Soumah (69. Halenár) – Fořt

V úvode odvetného duelu sa vyznamenali obaja brankári. Najskôr zlikvidoval Paul Harrison tutovku Fořta a vzápätí výborne zasiahol D. Perniš pri veľkej príležitosti Drapera. Slovan mal viac z hry a v prvej štvrťhodine ďalšie tri príležitosti.

Milinkovič v dobrej pozícii netrafil, Fořtov pokus kryl Harrison a Žofčákov rohový kop skončil na brvne The New Saints. Potom sa opäť osmelili aj domáci, Wilde a Edwards však nenamierili presne. V 37. min opečiatkoval obranca hostí Čikoš brvno po štandardke Milinkoviča.

Po zmene strán strieľal kapitán Žofčák vedľa a po hodine hry Milinkovič preloboval nielen Harrisona, ale aj bránku „svätcov“. Brankár „belasých“ Perniš potom vyboxoval loptu, ktorá smerovala na voľného Drapera. Slovenského šampióna vykúpil Marko Milinkovič. Srbský stredopoliar napriahol po štandardke striedajúceho Halenára a s prispením Wildeho skóroval – 0:1.

Jednogólový náskok Slovana nepoistil Fořt, ktorému v poslednej chvíli zblokoval strelu stopér waleského majstra K. Edwards. V 89. min sa favorizovaní hostia dočkali gólovej poistky: Milinkovič nádherne zakrútil priamy kop a lopta sa od ľavej žrde bránky Harrisona dostala do siete.

Hlas (zdroj: oficiálna internetová stránka Slovana):
František Straka (tréner Slovana Bratislava): „Vedeli sme, čo nás čaká a že domáci sa budú v odvete tlačiť dopredu. Preto sme verili, že sa nám otvorí priestor vpredu a budeme sa dostávať do šancí. Už v prvom polčase sme si ich utvorili niekoľko, dvakrát sme trafili brvno. Škoda, že sme sa nedostali do vedenia skôr. Napokon rozhodli dva góly Milinkoviča v druhom polčase. Celkovo si myslím, že sme aj v odvete kontrolovali priebeh zápasu a úplne zaslúžene postúpili ďalej.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #TNS