Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halenár: Sme spokojní. Ale mohli sme byť spokojnejší

Bratislavský Slovan nastúpi najbližší utorok v odvete druhého predkola Ligy majstrov na pôde waleského tímu The New Saints s najtesnejším jednogólovým náskokom (1:0).

16.07.2014 17:16
Seydouba Soumah, Slovan, The New Saints Foto: ,
Seydouba Soumah uniká súperom v pohárovom zápase Slovana proti The New Saints v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov.
debata

Tréner František Straka i jeho zverenci sa po prvom zápase na Pasienkoch zhodli, že mohli mať aj lepšiu východiskovú pozíciu, ale zároveň veria, že sa prebojujú do ďalšieho predkola.

„Hneď v prvej minúte sme mali veľkú šancu, Soumah ju zmaril zbytočným driblingom, ak by sme ju využili, bol by to možno úplne iný zápas. Futbal sa hrá na góly a už v prvom polčase sme mali dosť príležitostí, nedôrazom a zlým riešením sme sa o nejaký určite pripravili. Mali sme v zápase lepšie i horšie fázy, ale celkovo sme určite vyhrali zaslúžene,“ komentoval stretnutie slovanistický kouč, ktorý dodal, že súper ho v ničom neprekvapil.

O jediný gól zápasu sa postaral hneď po prestávke obranca Erik Čikoš, ktorý sa v lete vrátil do Slovana z Ostrovov, pôsobil v najvyššej škótskej súťaži v tíme Ross County. Dobre umiestnenou strelou po zemi k žrdi spoza šestnástky cez viacerých hráčov prekvapil hosťujúceho brankára.

„Súper ukázal trochu iný štýl hry, aký som zažil v Škótsku,“ tvrdil. „Čakali sme, že bude viac nakopávať lopty, ale vedel si nahrať, súperovi hráči neboli síce extra rýchli, ale boli skúsení a nepríjemní. Hrali rozumne, nepustili nás k našej hre.“

O svojom dôležitom góle dodal. „Pripravil som si loptu na strelu, zavrel som oči a vypálil, našťastie padla do siete. Chvalabohu za gól a za nulu na našom konte.“ Ako vidí šance pred odvetou? „Výsledok 1:0 nie je až taký zlý. Možno mnohí čakali viac, asi aj my, jeden – dva góly navyše by sa hodili, ale veríme, že máme potrebnú kvalitu, aby sme to dotiahli do úspešného konca,“ zdôraznil Čikoš.

Prvý zápas na európskej scéne odohral v novom drese mladý reprezentant Richard Lásik, ktorý prišiel v lete z Brescie. „Potrebujem ešte chvíľu čas, aby som sa s chalanmi viac zohral, potom to bude úplne v pohode. V tomto zápase som mal najmä defenzívne úlohy a myslím si, že tie sme zvládli.“

V podobnom duchu sa vyjadrovali aj jeho spoluhráči. „Mohli sme dať ešte jeden gólik, ale nakoniec sme radi aj za jeden. Futbal sa veľmi vyrovnáva, vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas a to sa aj potvrdilo. Ťažko sa presadzuje proti desiatim hráčom, ktorí stoja pred šestnástkou. Nepustili sme ich do nijakej šance, čo je dobrá vizitka defenzívy, lenže v šestnástke sme mali byť dôraznejší. Výsledok 1:0 je pred odvetou dobrý. Sme spokojní. Ale mohli sme byť spokojnejší,“ vystihol atmosféru po stretnutí v slovanistickom tábore útočník Juraj Halenár.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #liga majstrov vo futbale