Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan začína Ligu majstrov s Walesanmi

Na Pasienkoch sa bude odvíjať spokojnosť so sezónou podľa toho, ako Slovan Bratislava obstojí v novom ročníku Ligy majstrov. Slovenský majster do neho vstúpi dnes v 2. predkole na domácej pôde proti waleskému mužstvu The New Saints.

15.07.2014 11:00
Pavel Fořt Foto: ,
Slovanisti sa v útoku budú spoliehať aj na zakončovateľa Pavla Fořta (vľavo).
debata (1)

Belasí zdolali v úvode domácej súťaže nováčika z Podbrezovej, ale tréner František Straka to nepovažuje za generálku na európsku súťaž. „Liga je jedna vec a pohár druhá,“ zdôraznil. „Bolo dobré, že sme vyhrali, pomôže to psychike tímu, z tohto pohľadu to bolo dôležité. Čaká nás však teraz iný zápas. Nesmieme robiť chyby v obrane a musíme byť efektívnejší v útoku,“ zdôrazňuje Straka.

V tíme majstra naďalej vládne maródka, nemôže rátať s Vittekom, Gorositom, Gašparíkom, Kolčákom a niektorými ďalšími hráčmi. Straka potvrdil, že o súperovi získali viacero informácií. „Mali sme tri DVD z jeho zápasov, ale aká bude realita, uvidíme až na ihrisku. Súpera bol sledovať aj môj asistent, ale zo zostavy, ktorú sme mali v zápase na DVD, hrali len traja hráči. Asi išlo o utajenie nejakých informácíí. Máme súpera zmapovaného, každého hráča, ale aj tak sa musíme sústrediť najmä na náš výkon, to považujem za najdôležitejšie,“ vysvetlil nový tréner Slovana.

Straka v nijakom prípade waleského súpera nepodceňuje. „Ak niekto vyhrá ligovú súťaž o šestnásť bodov, aj keď je len waleská, musí mať svoju kvalitu. Ale až stretnutie nám ukáže ozajstnú silu súpera. Otázka je, čo mu dovolíme my. Podľa mňa máme dostatočnú kvalitu, aby sme tento zápas stopercentne zvládli,“ pokračoval Straka, ktorý sa spolieha po viacerých absenciách na Milinkoviča, Žofčáka, Soumaha či Fořta. „Bude jedno, kto zaberie, ale musíme všetci ťahať za jeden povraz a dúfam, že mužstvo bude hladné po úspechu,“ dodal.

Obranca Slovana Erik Čikoš pôsobil naposledy v Škótsku, má teda čerstvé skúsenosti s ostrovným futbalom. „Menší tlak pred týmto stretnutím nám pomôže, aby sme podali maximálne výkony. Na takýto zápas sa celý rok čaká, teraz je tu, takže dúfam, že to zvládneme,“ uviedol. Waleský klub, ktorý vznikol v roku 1959, vybojoval vo svojej histórii osem titulov, v uplynulej sezóne získal double, keď triumfoval aj v národnom pohári.

Stretnutie sa začína na Pasienkoch o 18.45 a povedie ho ako hlavný Pavle Radovanovič z Čiernej Hory.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #The New Saints #predkolo Ligy majstrov