Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liga majstrov je viac, ako MS, tvrdí ten, čo to takmer celé spackal

Vyhrať Ligu majstrov je väčší úspech ako vyhrať majstrovstvá sveta. Tvrdí to kapitán a brankár futbalistov Realu Madrid Iker Casillas, ktorý si ako jediný z tímu pamätá predchádzajúci triumf v prestížnej klubovej súťaži v roku 2002.

25.05.2014 20:56
debata
zväčšiť Iker Casillas s pohárom v centre Madridu. Foto: SITA/AP, Paul White
Iker Casillas Iker Casillas s pohárom v centre Madridu.

O to väčšiu radosť mal, keď po dlhých 12 rokoch mohol pozdvihnúť cenný pohár znova nad hlavu po výhre 4:1 po predĺžení nad Atléticom Madrid. Zároveň si vydýchol, že jeho spoluhráči napravili chybu, ktorú urobil pred gólom súpera.

„Vyhrať Ligu majstrov je viac než vyhrať majstrovstvá sveta,“ vyhlásil Casillas, ktorý pred štyrmi rokmi doviedol Španielov k triumfu na šampionáte v JAR. „Je to neskutočná radosť. Zvlášť keď sa nám podarilo vyhrať po tak dlhom čase. Je to veľké privilégium urobiť radosť miliónom ľudí. Myslím, že sme si zaslúžili stať sa kráľmi Európy,“ dodal.

Real v posledných troch sezónach vždy prešiel do semifinále Ligy majstrov, ale finále mu unikalo. „Boli sme vždy tak blízko, ale chýbal posledný krok. Tentoraz to vyšlo. Ukázali sme guráž, oddanosť, silu, nevzdali sme sa a odmenou nám je desiaty triumf v Lige majstrov, čo je niečo neuveriteľné,“ pripomenul Casillas, že Real je najúspešnejším tímom súťaže.

Sám bol pri predchádzajúcom triumfe, kedy ako neskúsený mladík musel vo finále s Leverkusenom naskočiť v 68. minúte do bránky namiesto Cézara Sáncheza a skvelým výkonom pomohol udržať výhru 2:1. V sobotu mohol byť Casillas smutným hrdinom, keď zle vybehol a Atlético z toho vyťažilo šťastný gól po hlavičke Diega Godína.

„Dostali sme absurdný gól, ktorý nás zrazil. Bola to chyba a cítil som sa za to zodpovedný. Ale taký je futbal. Hlavné bolo, že sme to nevzdali a v závere zaslúžene vyrovnali,“ vyhlásil Casillas, ktorý autorovi vyrovnávajúceho gólu Sergiovi Ramosovi vrelo ďakoval veľkým objatím aj bozkom na tvár.

„Iker mal veľkú radosť. Objal ma a povedal, že som majster, skur.. majster,“ uviedol po zápase Ramos, ktorý potvrdil svoju neskutočnú streleckú formu posledných týždňov. Zatiaľ čo za celú predchádzajúcu kariéru sa mu nepodarilo dať za sezónu viac ako šesť gólov, teraz to dokázal v posledných siedmich zápasoch. V predchádzajúcom priebehu sezóny dal pritom gól len raz.

„Tento gól je najdôležitejší zo všetkých, ktoré som kedy dal. Nie je to však len môj gól. Je to gól pre všetkých fanúšikov Realu, moju rodinu a tých, čo nás podporovali,“ vyhlásil Ramos. „Je to neskutočná satisfakcia za celú sezónu a za to, ako sme vo finále bojovali až do konca. Zapísali sme sa do histórie. Je to neopísateľný pocit,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Iker Casillas