Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ancelotti splnil svoj sľub, ktorý dal. Simeone: Nemá význam plakať

Keď vlani prišiel do Realu Madrid, tréner Carlo Ancelotti sľúbil vedeniu, že vyhrá futbalovú Ligu majstrov.

25.05.2014 08:38
Real Madrid, Liga majstrov Foto: ,
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti s trofejou.
debata

A slovo taliansky kouč dodržal, hoci od prehry v sobotňajšom finále s mestským rivalom Atléticom jeho tím delili dve minúty. „Biely balet“ vyrovnal v tretej minúte nadstaveného času a nakoniec v Lisabone vyhral 4:1 po predĺžení.

„Môžete povedať, že sme mali šťastie, ale tiež môžete povedať, že sme bojovali až do posledných sekúnd. Taký je futbal, niekedy šťastie máte, niekedy nie,“ povedal Ancelotti na tlačovej konferencii, ktorú v jednej chvíli narušili hráči Realu, keď „pritancovali“ do miestnosti a za radostného spevu poliali kouča šampanským.

„Najväčším problémom pre nás bolo vyrovnať. Ale hrali sme dobre, preto som hráčom stále zdôrazňoval, nech hrajú stále rovnako. Keď sme dali gól, karta sa obrátila,“ vyhlásil päťdesiatštyriročný tréner, ktorý Ligu majstrov vyhral ako tréner tretíkrát, keď nadviazal na dva triumfy s AC Miláno.

Vyrovnal tak rekord Boba Paisleyho, ktorý trikrát ovládol niekdajší Pohár majstrov európskych krajín s Liverpoolom. Navyše Ancelotti splnil sľub vedenia Realu, ktorý na desiaty triumf v Lige majstrov čakal od roku 2002.

„Keď som prvýkrát prišiel na štadióne San Bernabeu do miestnosti s trofejami, povedal som prezidentovi klubu, že tam jedna chýba. Pridal som, že by sme ju mali v tejto sezóne získať. A to sa podarilo,“ uviedol Ancelotti.

Real mal na dosah aj titul v španielskej lige, ale po postupe do finále cez Bayern Mníchov vyhral v domácej súťaži len jedno z posledných štyroch zápasov a musel sa skloniť pred Atléticom.

„Pred finále aj po ňom som preto zašiel za trénerom Simeonem a pogratuloval mu. Musíte rešpektovať súpera, ktorý síce nevyhral ale bojoval až do konca. Atlético malo skvelú sezónu, ale myslím, že finále sme si zaslúžili vyhrať my,“ uzavrel Ancelotti.

Simenone: Nemá význam tu plakať

Dve minúty delili trénera Diega Simeoneho od toho, aby skvelú sezónu Atlética Madrid zavŕšil ešte väčším triumfom, ako bol týždeň starý titul v španielskej lige. Argentínsky kouč bol preto po zápase v Lisabone sklamaný, napriek tomu ale hráčov pochválil.

„Keby som mal sezónu ohodnotiť na desaťbodovej stupnici, dal by som jej deväť a pol,“ povedal Simeone na tlačovej konferencii. „Chýbal nám naozaj kúsoček,“ povedal tréner, ktorý v sobotu mohol korunovať trojročné pôsobenie v Atléticu ziskom piatej trofeje.

S madridským celkom už vyhral Európsku ligu, Superpohár UEFA, Španielsky pohár aj ligu, v ktorej pomohol klubu ukončiť 18 rokov dlhé čakanie na úspech. Naposledy Atlético v domácej súťaži oslavovalo v roku 1996 a Simeone pri tom bol ešte ako hráč.

Atlético nad Realom viedlo od 36. minúty vďaka gólu Diega Godína, v tretej minúte nadstavenia ale vyrovnal Sergio Ramos a v predĺžení dokonali obrat Realu Gareth Bale, Marcelo a Cristiano Ronaldo. „Mrzí ma, že sme na náš cieľ nedosiahli. Ale dali sme do toho všetko, viac sme urobiť nemohli,“ uviedol Simeone.

zväčšiť Diego Simeone (vpravo) a Carlo Ancelotti po... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Diego Simeone, Carlo Ancelotti Diego Simeone (vpravo) a Carlo Ancelotti po konečnom hvizde.

„Real sa po prestávke zlepšil a prišpendlil nás pred bránku,“ vyhlásil Argentínčan. „Je to životná lekcia. Či už prehráte, alebo vyhráte, musíte ísť ďalej. Takže nemá zmysel tu plakať, navyše chlapci hrali dobre a môžu odísť so vztýčenou hlavou,“ dodal.

Simeone priznal, že sa mu nevyplatila stávka na Diega Costu. Najlepší strelec Atlética si pred týždňom natrhol stehenný sval, napriek tomu proti Realu nastúpil v základnej zostave. Lenže už po deviatich minútach musel kvôli zraneniu striedať. „Bolo to moje rozhodnutie a urobil som chybu. Zjavne na tom nebol tak dobre ako o deň skôr,“ vyhlásil.

debata chyba