Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé! Vyhrali sme aj s polovičným Ronaldom, radoval sa kouč Realu

Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti mal po úvodnom semifinále Ligy majstrov s Bayernom Mníchov radosť, že jeho futbalisti dokázali v stredu zvíťaziť 1:0 aj bez ofenzívnych hviezd Cristiana Ronalda a Garetha Balea v plnej sile. Taliansky kouč najviac ocenil vysoké pracovné nasadenie Bieleho baletu.

24.04.2014 12:00
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo sa hnevá na seba samého. V zápase mal dve dobré príležitosti.
debata

Ronaldo, ktorý sa na ihrisko vrátil po trojtýždňovom zranení, odohral v Madride 73. minút, než ho vystriedal ďalší krídelník Bale. Toho zase pred zápasom trápila chrípka a začal len na lavičke. „Bez Balea a s päťdesiatper­centným Ronaldom sa nikdy nehrá dobre,“ povedal Ancelotti na tlačovej konferencii.

Najlepší strelec Ligy majstrov mal aj tak niekoľko šancí na strelenie pätnásteho gólu v tejto sezóne, čím by sa v historickej tabuľke osamostatnil pred barcelonským Lionelom Messim. V prvom polčase ale Ronaldo v šestnástke netrafil ideálne loptu a po zmene strán jeho pokus zlikvidoval brankár Bayernu Manuel Neuer.

„Cristiano hral dobre a sme radi, že ho máme späť. Hoci nebol stopercentný, veľmi sa obetoval a pracoval tvrdo pre tím,“ ocenil Ancelotti, ktorý portugalského útočníka stiahol z hry, pretože nechcel riskovať jeho svalovú únavu. „Ronaldo aj Bale na tom budú v utorkovej odvete oveľa lepšie,“ dodal päťdesiatštyriročný taliansky kouč.

Real na štadióne Santiaga Bernabeua nemeckého obhajcu triumfu prekvapil defenzívnou taktikou a hrou na brejky, ktoré však vďaka gólu Karima Benzemu z devätnástej minúty priniesla úspech. „Som šťastný, pretože stretnutie bolo ťažké. Hrali sme dobre, aj keď sme občas trpeli. Celé mužstvo odviedlo skvelú prácu, nasadenie hráčov bolo príkladné,“ vyhlásil Ancelotti. „Veľa sme zo seba vydali, bolo to intenzívne a únavné, ale nakoniec môžeme byť spokojní,“ doplnil obranca Sergio Ramos.

Madridčania napriek náskoku očakávajú ťažkú ​​odvetu. „Máme malú výhodu a musíme hrať s rovnakým sebavedomím a túžbou ako doma. Nikto nevie, čo sa môže v Mníchove stať,“ upozornil Ancelotti, ktorý vyhral Ligu majstrov už dvakrát na lavičke AC Miláno. „Bayern je skvelý súper. Budeme potrebovať v Allianz Arene skoro skórovať, aby sme zo seba striasli tlak. Za takého stavu by potom museli k postupu streliť tri góly,“ pridal stredopoliar Isco.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Carlo Ancelotti