Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bavori pripustili, že ich Real zaskočil. Ale boli sme lepší a postúpime, tvrdia

Futbalisti Bayernu Mníchov pripustili, že ich zaskočilo, s akou taktikou nastúpil Real Madrid do domáceho zápasu semifinále Ligy majstrov.

24.04.2014 08:44
Pep Guardiola Foto: ,
Pep Guardiola drží loptu počas zápasu Ligy majstrov v Madride.
debata

Nečakali, že Real bude hrať až tak defenzívne. Španielskemu celku sa to ale oplatilo, súpera takmer nepustil do šance a vyhral 1:0.

„Čakali sme, že na nás vyletia a budú sa snažiť doma rozhodnúť. Namiesto toho však čakali, čo predvedieme my. Svojou taktikou nás prekvapili,“ priznal holandský záložník Arjen Robben, ktorého obrana Realu na krídle často zdvojovala až ztrojovala.

Bayern od začiatku domácich prehrával a takmer nepožičiaval súperovi loptu, ale nedokázal sa dostávať do väčších šancí. „Vždy nám chýbalo pár centimetrov. Hlavne pri šanci Götzeho, ktorý mohol v závere vyrovnať,“ pokračoval Robben. " Herne sme boli lepším tímom, v stretnutí sme dominovali a nezaslúžili sme si prehrať," dodal.

Real bol ale oveľa efektívnejší. Hneď z prvého vážnejšieho protiútoku vyťažil gól Karim Benzema a dostal sa do ďalších štyroch dobrých streleckých pozícií. „Boli zatiahnutí vzadu, dobre bránili a spoliehali sa na brejky, ktoré majú veľmi dobré,“ konštatoval brankár Manuel Neuer.

„Pri ich sile protiútokov bolo jasné, že sa do nejakej šance dostanú. Tomu je nemožné sa vyhnúť. Bolo to hlavne o tom, čo predvedieme my vpredu, a gól sa nám žiaľ dať nepodarilo,“ mrzelo kapitána Philippa Lahma.

Tréner Bayernu Pep Guardiola však aj napriek porážke svojich zverencov pochválil. „Som na tím hrdý. Ukázal svoju silu a prehrával jeden z najlepších tímov na svete. Bohužiaľ v protiútokoch sú hráči Realu úplne najlepší,“ pochválil súpera Guardiola.

„Snažili sme sa držať loptu, aby sme ich brejky eliminovali, ale raz sa nám to nepodarilo. Stále máme pred sebou ale odvetu, v ktorej potrebujeme pridať ešte jeden rýchlostný stupeň,“ dodal.

Hráči Bayernu sú presvedčení, že v domácej odvete zvrátia súboj na svoju stranu. „Hráme doma a v Allianz Arene je možné úplne všetko,“ vyhlásil Lahm. „Nevezieme si síce nijako dobrý výsledok, ale stále sme v hre a doma postúpime,“ dodal Robben.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Real Madrid #Pep Guardiola