Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Madrid sa teší na súboj gigantov. A návrat Ronalda

Najslávnejší a najúspešnejší klub planéty vyzve obhajcu titulu a jedného z najvážnejších adeptov na zisk trofeje.

23.04.2014 10:00
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

V Madride sa opäť schyľuje k veľkému futbalovému divadlu. Úvodné semifinále Ligy majstrov ponúkne fanúšikom atraktívny súboj medzi domácim Realom a Bayernom Mníchov. V súboji gigantov hľadajú experti len veľmi ťažko favorita. Neúčasť vo finále, ktoré sa 24. mája uskutoční v Lisabone, bude pre oboch neúspechom.

Mimoriadne dobrou správou pre španielskeho vicemajstra je návrat Cristiana Ronalda. Najväčšia hviezda tímu vynechala posledné štyri zápasy, no v pondelok už opäť naplno trénovala. „Želám si, aby bol fit,“ vyhlásil Karl-Heinz Rummenige. „Semifinále Ligy majstrov je ohromným predstavením, ktoré bude sledovať celý svet. Najlepší hráči by v ňom nemali chýbať,“ dodal prezident Bayernu.

Jeho slová podčiarkujú fakty. Portugalský krídelník je v súčasnosti najlepším futbalistom planéty. V aktuálnej sezóne nastrieľal v 41 zápasoch obdivuhodných 45 gólov. Navyše, jediný presný zásah ho delí od prekonania rekordu v počte gólov v jednej sezóne Ligy majstrov. Momentálne je na méte 14, ktorú dosiahol pred dvoma rokmi aj Lionel Messi z Barcelony.

Ďalšou pozitívnou informáciou pre fanúšikov madridského veľkoklubu je fakt, že Carlo Ancelotti to na Bayern vie. Talian na lavičke Realu dosiaľ čelil najlepšiemu nemeckému klubu šesťkrát. Milánske AC s ním pod jeho vedením neprehral ani raz – štyrikrát sa pritom radovalo z víťazstva.

„Máme jediný cieľ – zahrať si vo finále a v ňom uspieť. Naša motivácia je obrovská. Verím, že hráči nechajú na ihrisku zo seba všetko,“ tvrdí skúsený kouč, ktorý môže vrátiť najcennejšiu klubovú trofej na Santiago Bernabeu po dvanástich rokoch. Pre Real by to bol jubilejný desiaty triumf v Lige majstrov či EPM.

Výbornú bilanciu však má s Realom Pep Guardiola. Kouč, ktorý pred sezónou nahradil v Bayerne mimoriadne úspešného Juppa Heynckesa, vyhral z pätnástich meraní síl deväť. Navyše, ako tréner Barcelony na Santiago Bernabeu nikdy neprehral. „Mám pred ním obrovský rešpekt. O úspechu či neúspechu však rozhodnú hráči, nie tréneri,“ vraví Ancelotti.

Oba kluby na seba narazili v Lige majstrov v rokoch 2001 i 2002. Ús­pešnejší zakaždým dokráčal až k trofeji. Najprv sa z nej tešil Bayern, potom prišiel rad aj na Real. Už po strede môže byť jasnejšie, kto k nej bude mať bližšie v tejto sezóne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Real Madrid