Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atlético vyradilo nenávideného súpera a po 40 rokoch chce zložiť reparát

Vyše 50-tisíc fanúšikov na Štadióne Vicenteho Calderóna v stredu večer mohutne oslavovalo postup Atlética Madrid do semifinále futbalovej Ligy majstrov na úkor FC Barcelona.

10.04.2014 10:44
Atlético Madrid Foto: ,
Úžasná atmosféra na zápase Ligy Majstrov v Madride.
debata

Líder La Ligy sa medzi posledných štyroch v európskom pohári číslo jeden dostal po štyridsiatich rokoch. V roku 1974 sa prebojoval až do finále, v ktorom nestačil na Bayern Mníchov. Prvý duel sa vtedy skončil 1:1 po predĺžení a nasledoval opakovaný zápas, ktorý ovládli Bavori 4:0. Finále Atlético – Bayern môže byť i tentoraz, oba tímy však musia najskôr zvládnuť semifinále a nesmú sa v ňom stretnúť.

Hráči Atlética na Barcelonu v úvode vybehli a neustále ju tlačili pred jej bránku. Už po štyroch minútach hry otvoril skóre po závare v šestnástke a viacerých pokusoch hráčov Atlética Koke. Napokon to bol jediný presný zásah. Keďže prvý duel na Camp Nou sa skončil 1:1, Madridčania mohli oslavovať postup.

„Je to nádhera. Sme jasní víťazi,“ žiaril Koke a pokračoval: „Dal som dôležitý gól, keďže nám pomohol postúpiť. Hrali sme skvele ako tím, podali sme neuveriteľný výkon. Ešte sme nepovedali posledné slovo. Chceli by sme sa pokúsiť splniť fanúšikom ich sen.“ Atlético narazí v semifinále na jedného z trojice Real Madrid, Bayern Mníchov a Chelsea. Pikantnú príchuť by malo najmä mestské derby s bielym baletom.

„Je mi jasné, že na nás čaká ťažký súper. Vieme však hrať s každým, veď aj teraz sme vyradili jedného z najsilnejších protivníkov, ak nie najsilnejšieho,“ dodal Koke.

Barcelona naposledy chýbala v semifinále v roku 2007, keď sa lúčila už v osemfinále. Katalánci odohrali zápas v kŕči, hneď v úvode dostali rozhodujúci úder. Hráči sa snažili najskôr tradičnou kombinačnou hrou prekonať obranný val, potom skúsili nakopávať lopty do šestnástky, kde však mali výškovú prevahu hráči Atlética. Až na jednu nebezpečnú hlavičku v úvode bol prakticky neviditeľný Lionel Messi, ktorého súper dokonale pokryl.

„Musím zablahoželať Atléticu a zaželať mu veľa šťastia. Predviedlo skvelých úvodných pätnásť minút. My sme si zaslúžili remízu a predĺženie, mali sme na to šance. Dnes sme si vypracovali asi štyri, z ktorých zvyčajne skórujeme,“ dodal kapitán Barcelony Xavi Hernández.

Ak Atlético narazí na Chelsea, Courtois nebude chytať

Ak piatkový nyonský žreb semifinále futbalovej Ligy majstrov spojí Atlético Madrid s FC Chelsea, tréner španielskeho zástupcu Diego Simeone má problém. V bránke totiž nebude môcť využiť spoľahlivého Belgičana Thibauta Courtoisa, ktorý je v Atléticu na hosťovaní práve z londýnskeho klubu. Tak znie klauzula v zmluve.

Podľa denníka AS by Madridčania mohli nasadiť medzi tri žrde svoju 21-ročnú jednotku, ale museli by za každý zápas proti „The Blues“ zaplatiť až tri milióny eur. Niektoré zdroje hovoria o ešte vyššej sume. „Ide o obrovskú kopu peňazí,“ priznal prezident Atlética Enrique Cerezo.

Namiesto takmer dvojmetrového Courtoisa by sa v bránke proti anglickému tímu zrejme objavil 34-ročný náhradník Daniel Aranzubia. Atlético môže v semifinále LM naraziť ešte na nemecký Bayern Mníchov alebo mestského rivala Real Madrid.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #atlético madrid