Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho chváli celý tím Chelsea, Ibrahimovič mu poprial veľa štastia

Futbalisti FC Chelsea dokázali vo štvrťfinálovej konfrontácii s Parížom Saint-Germain zmazať dvojgólové manko a prebojovali sa do semifinále Ligy majstrov 2013/2014.

09.04.2014 11:59
debata
Tréner Chelsea José Mourinho sa po postupovom... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
José Mourinho Tréner Chelsea José Mourinho sa po postupovom góle rozbehol k hráčom.

Londýnčania pred týždňom pricestovali domov z metropoly Francúzska s výsledkom 1:3, no v utorkovej odvete na Stamford Bridge vyhrali 2:0 a postúpili medzi štyri najlepšie tímy starého kontinentu.

O postup „The Blues“ do ďalšej fázy sa postarali dvaja striedajúci hráči – André Schürrle a Demba Ba. Prvý menovaný sa dostal na ihrisko v 18. min, keď nahradil zraneného Edena Hazarda, a po rohu v 32. min z hranice pokutového kopu vykresal pre Chelsea iskierku nádeje. O siedmej účasti FC Chelsea v semifinále Ligy majstrov rozhodol tri minúty pred koncom Senegalčan Demba Ba, ktorý vystriedal v 66. min Franka Lamparda.

Zostrih zápasu Chelsea - PSG

„Toto je cesta, ktorou ide tento klub. Potrebujeme tímového ducha. Nezáleží, či začnete v základnej zostave alebo ste náhradník. Je dôležité odovzdať zo seba všetko. Bolo perfektné, že sa podarilo streliť gól mne aj Dembovi. Má za sebou ťažké obdobie, prišiel na trávnik a rozhodol o postupe. Po zápase to bolo neuveriteľné. Každý kričal, skandoval, tancoval a oslavoval. Po druhom góle nám tréner Mourinho povedal, aby sme zostali kompaktní. Hovoril mi taktické veci. Vždy rozmýšľa tak, aby ste vyhrali daný duel,“ citoval portál uefa.com Schürrleho slová.

Chelsea si udržala čisté konto až v piatom zo šiestich domácich duelov proti francúzskym oponentom. Len hráči AS Monaco dokázali streliť v Londýne gól. „Každý zo seba odovzdal absolútne všetko. Moji štyria obrancovia boli ako vždy brilantní, stredopoliari hrali ako zvieratá, David Luiz bol ako obluda. Útočníci sa snažili utvárať si gólové šance. Svojím príchodom na ihrisko pomohli aj Ba a Fernando Torres. V semifinále na nás čakajú veľkí súperi. Je jedno, koho dostaneme, máme dobrý tím. Určite si to užijeme, rovnakým spôsobom ako štvrťfinálovú odvetu proti Parížu,“ povedal po zápase tréner FC Chelsea José Mourinho.

Hviezda PSG Zlatan Ibrahimovič po zápase s Josém Mourinhom

Parížania boli v Londýne citeľne oslabení o svoju najväčšiu hviezdu Zlatana Ibrahimoviča a po súboji neskrývali sklamanie. „Musíme si uvedomiť, že sme hrali proti veľmi dobrému tímu. Paradoxne, začali sme lepšie než v prvom meraní síl. Počas prvých 25 minút to bolo z našej strany dobré. Prvý inkasovaný gól nás dostal do problémov, Chelsea sa dostala na koňa. V druhom polčase nás súper dostával pod tlak a nanešťastie sme nevyužili šance na skórovanie. Celkovo to bolo tesné, o postupe FC Chelsea rozhodli možno väčšie skúsenosti hráčov z tejto úrovne,“ uviedol kormidelník PSG Laurent Blanc.

Kouč FC Chelsea Mourinho má stále šancu stať sa prvým mužom, ktorý zdvihne nad hlavu trofej Ligu majstrov s tromi rôznymi mužstvami. V roku 2004 sa radoval ako tréner FC Porto, o šesť rokov neskôr ako kormidelník milánskeho Interu. Tri triumfy v pozícii kormidelníka má aj legendárny Bob Paisley, ale všetky získal s Liverpoolom (1977, 1978, 1981).

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #José Mourinho #Chelsea FC