Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester cíti šancu. Bayern o postupe nepochybuje

S nádejou, v akú možno ani nedúfali, odcestovali futbalisti Manchestru United na štvrťfinálovú odvetu Ligy majstrov.

09.04.2014 11:00
Bayern Mníchov, radosť Foto: ,
Bude sa Bayern Mníchov radovať aj v stredu večer?
debata

Na ihrisku Bayernu Mníchov nastúpia večer s reálnou šancou na postup medzi štyri najlepšie mužstvá súťaže.

Anglický šampión uhral pred týždňom s obhajcom trofeje remízu 1:1. Výkonom i výsledkom prekvapil. Pred úvodným hvizdom bol totiž v pozícii jednoznačného outsidera. „Pokúsime sa Bayern zaskočiť aj po druhý raz. Rozdáme si to so súperom na férovku,“ tvrdí s odhodlaním tréner David Moyes, ktorého mužstvu sa síce v Premier League nedarí, no v Lige majstrov si počína výborne. Z deviatich zápasov prehralo jediný.

Prekvapujúco hladko (4:0) zvíťazil Manchester aj cez víkend na ihrisku Newcastlu. Dvoma gólmi zažiaril Juan Mata. Španielsky špílmacher však v európskych pohároch nemôže nastupovať, kedže si v nich v tejto sezóne pripísal štarty v drese londýnskej Chelsea. Dobrou správou pre United je však štart Wayna Rooneyho – kľúčového muža Moyesovej zostavy, ktorého trápili zdravotné problémy. „Pokojne by som sa s vami stavil o pivo, že nastúpi. Veľký hráči musia hrať vo veľkých zápasoch. Jeden z takých na nás čaká,“ tvrdí Pep Guardiola, kouč Bayernu.

Jeho mužstvo prežíva ďalšiu výnimočnú sezónu, vo veľkom predstihu si zabezpečilo titul a experti ho opäť favorizujú aj na zisk trofeje v Lige majstrov. Bayern by tak vstúpil do histórie ako prvý klub, ktorému sa ju podarilo úspešne obhájiť.

Varovaním sú však pre Mníchovčanov posledné výsledky. V posledných troch súťažných zápasoch totiž nevyhrali – v bundeslige ich po remíze 3:3 obral o body Hoffenheim, následne prišla ďalšia remíza na Old Trafforde a cez víkend sa skončila 53-zápasová séria bez prehry. Z Augsburgu odchádzal Bayern naprázdno (0:1). „Raz sme museli prehrať. Teraz sa však sústredíme len na to, aby sme v odvete s Manchestrom uspeli. O postupe nepochybujem,“ vyhlásil Guardiola.

Španielsky tréner sa však musí vysporiadať s niekoľkými vážnymi absenciami. K stopérovi Javimu Martinézovi sa pridal aj stredopoliar Bastian Schweinsteiger, ktorý videl v Manchestri červenú kartu. „Ak chceme vyhrať Ligu majstrov, musíme si poradiť so všetkým,“ nerobí si ťažkú hlavu Guardiola.

V druhom zápase nastúpi Barcelona na trávniku Atlética Madrid. Kedže na Nou Campe sa taktiež zrodila remíza 1:1, môže španielske derby ponúknuť fanúšikom poriadnu drámu.

Stredajší program

Štvrťfinále, odvety: 20.45 Bayern Mníchov – Manchester United (prvý zápas 1:1, priamy prenos na Jednotke a ČT4 Sport), Atlético Madrid – FC Barcelona (1:1, Prima Cool).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Manchester United