Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nádejou pre Chelsea je skúsenosť z Neapola

Pred dvoma rokmi boli v rovnako zložitej situácii. Vtedy ju zvládli. Uspejú aj teraz?

08.04.2014 12:00
Chelsea, futbal, radosť Foto: ,
Futbalisti Chelsea sa na utorkovú odvetu štvrťfinále Ligy majstrov naladili ligovým víťazstvom nad Stoke City 3:0.
debata

Futbalisti londýnskej Chelsea stoja pred neľahkou úlohou. V úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov prehrali na ihrisku Paríža St. Germain prekvapujúco 1:3. Ak sa nechcú s najlepšou klubovou súťažou rozlúčiť, musia v utorok streliť francúzskemu šampiónovi minimálne dva góly. „Nie je to nemožné, v minulosti sme sa už v podobnej situáci ocitli a zvládli sme ju,“ vraví brankár Petr Čech.

Klub zo Stamford Bridge bol na pokraji vypadnutia v roku 2012. V prvom osemfinále podľahol Neapolu taktiež 1:3. V domácej odvete sa však vypol k veľkému výkonu a po riadnom hracom čase svietil na ukazovateli skóre rovnaký výsledok ako v Neapole – tentokrát v prospech Chelsea. Anglický zástupca uspel aj v predĺžení a zabezpečil si postup. Na oba zápasy si pamätajú aj Edinson Cavani s Ezequielom Lavezzim – vtedajší útočníci Neapola, ktorí momentálne pôsobia v službách Parížanov.

Zaujímavosťou je, že veľká jazda Chelsea sa pred dvoma rokmi napokon skončila ziskom trofeje – prvej a dosiaľ jedinej v klubovej histórii. „Skúsenosť spred dvoch rokov nám dáva nádej. Máme pred sebou ešte deväťdesiat minút, počas ktorých môžeme stihnúť veľa,“ tvrdí Čech. „Nie som nervózny. Bol by som, keby sme pred týždňom vyhrali a mali čo stratiť. Za takýchto podmienok sa teším na veľký boj – chcem si užiť zápas, do ktorého nastúpime s patričným rizikom,“ dopĺňa tréner José Mourinho, ktorý sa s európskym pohárom dosiaľ nikdy nelúčil po štvrťfinále. Teraz však má k tomu veľmi blízko.

Dobrou správou pre Chelsea je absencia Zlatana Ibrahimoviča – najväčšia hviezda PSG si v prvom zápase poranila stehno a môže pauzovať až mesiac. „Je to pre nás veľká strata. Nič sa však nemení na tom, že v Londýne chceme uspieť. Uvedomujeme si však, že postup je ešte veľmi ďaleko,“ upozorňuje Laurent Blanc, kouč lídra Ligue 1.

Jeden z najbohatších klubov planéty sa môže prebojovať medzi najlepšie štyri tímy Ligy majstrov po druhý raz v histórii. Premiéru zažil v roku 1995, keď v dvojzápase nestačil na milánske AC (0:1 a 0:2).

V druhom zápase nastúpia v Dortmunde domáca Borussia a Real Madrid. Španielsky vicemajster si do Nemecka priviezol pohodlný náskok 3:0 a semifinálová miestenka by mu nemala ujsť.

Utorkový program:

Štvrťfinále, odvety: 20.45 Dortmund – Real Madrid (prvý zápas 0:3), Chelsea – Paríž St. Germain (1:3, priamy prenos na Prima Cool).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Borussia Dortmund #Paríž St. Germain #odvety štvrťfinále #Chelsea FC