Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paríž sa zmenil na bojisko. Do bitky sa zaplietlo dvesto chuligánov

Pred stredajším zápasom Ligy majstrov medzi futbalistami Paríža St. Germain a Chelsea sa v centre francúzskej metropoly pobilo približne 200 fanúšikov. Bitka, do ktorej sa na každej strane zaplietla stovka bitkárov, bola s najväčšou pravdepodobnosťou vopred dohodnutá.

03.04.2014 11:12
chuligáni, Chelsea, Paríž St. Germain, Foto:
Fanúšikovia Chelsea a PSG ničili v centre Paríža všetko, čo im stálo v ceste.
debata

K stretu fanúšikov prišlo zhruba dve hodiny pred úvodným štvrťfinálovým zápasom LM, ktorý domáci vyhrali 3:1. Šéf bezpečnosti PSG Jean – Philippe d' Halliville agentúre AP povedal, že na „domácej“ strane sa bili napríklad aj bývalí členovia neslávne známej a už rozpustenej skupiny bitkárov Kop de Boulogne.

Bitka v uliciach Paríža

Bitka trvala iba tri minúty, než ju polícia ukončila. Nie je jasné, či došlo k nejakým zraneniam a zatknutiam.

Podľa d' Hallivilleho bola bitka pravdepodobne vopred dohodnutá – podobne ako pri predchádzajúcom domácom dueli LM proti Leverkusenu. Vtedy sa v historickom centre Paríža pobilo približne 40 ľudí na každej strane a jedenásť ich bolo zatknutých.

Chuligáni Chelsea a PSG

Fanúšikovia PSG, ktorých tvrdé jadro je známe svojím násilným správaním, sa so svojimi náprotivkami z Chelsea pobili aj pred desiatimi rokmi pri predchádzajúcom vzájomnom stretnutí v pohároch.

debata chyba
Viac na túto tému: #chuligáni #Paríž St. Germain #Chelsea FC