Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tretí gól? To bol vtip, zúril Mourinho. Blanc: Čaká nás ďalšia skúška

Tréner Chelsea José Mourinho označil gól Javiera Pastoreho v nadstavení stredajšieho úvodného štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov na ihrisku Paríž St. Germain za vtip.

03.04.2014 10:35
Laurent Blanc, José Mourinho Foto: ,
Vypäté situácie museli okrem rozhodcov riešiť aj tréneri Laurent Blanc a José Mourinho.
debata

Londýnsky tím je po prehre 1:3 podľa svojho kouča v ťažkej, ale nie bezvýchodiskovej situácii.

Sólo Pastoreho

Striedajúci Pastore v tretej minúte nadstaveného času prebral loptu takmer pri rohovej zástavke, prekľučkoval sa medzi tromi brániacimi futbalistami a prízemnou strelou k bližšej tyči prepálil brankára Petra Čecha.

„Tretí gól, to bol vtip. Podľa (obrancu Chelsea) Garyho Cahilla to bola lajdáckosť, ja by som povedal, že to bolo smiešne. Nebudem tu viniť jednotlivcov za chyby. Porozprávam sa s nimi v šatni,“ vyhlásil Mourinho po zápase.

„Hrali sme proti skvelému súperovi s výbornými hráčmi, najmä útočníkmi. Od nich góly očakávate a oni ich aj dali. My sme im k tomu pomohli zlou defenzívou,“ ľutoval portugalský tréner. Anglické mužstvo prehrávalo už od štvrtej minúty po góle Ezequiela Lavezziho. V 27. minúte síce vďaka penalte Edena Hazarda vyrovnalo, ale po zmene strán ešte dvakrát inkasovalo.

Chelsea podľa Mourinha stále môže pomýšľať na postup do semifinále. „Blues“ už stratu 1:3 v LM dokázali otočiť. Pred dvoma rokmi takto prehrali prvé osemfinále na pôde Neapola, v odvete na štadióne Stamford Bridge však vďaka gólu v nadstavení zvíťazili 4:1 a potom dokráčali až k celkovému triumfu.

„Čaká nás ťažká práca, no nie je to nemožné, pretože vo futbale nič nie je nemožné. Oni majú hráčov, ktorí vedia skórovať z ničoho, my naopak nie sme tím plný talentov, ktorí dávajú veľa gólov. Ale nikdy neviete, musíme to skúsiť a dať do toho všetko,“ uviedol Mourinho.

Zostrih zápasu Paríž St. Germain - Chelsea

Parížania sa tešia z historicky prvého triumfu nad Chelsea. „Vždy to môže byť lepšie, ale myslím si, že tentoraz zo seba chlapci vydali všetko. Boli sme trochu opatrnejší pri tvorení hry, pretože sme sa zrejme príliš báli protiútokov súpera,“ povedal kouč PSG Laurent Blanc.

Na rozdiel od Mourinha mal z tretieho gólu Pastoreho veľkú radosť . „Javierov gól bol fantastický. Bola to odmena za náš výkon v druhej polovici. Išli sme za tretím gólom a dočkali sme sa ho. Som šťastný za Javiera, ktorý mal svoje vzostupy a pády, ale dostal odmenu za elegantný kúsok. Zaslúži si len chválu,“ ocenil kouč argentínskeho záložníka.

Očakáva, že francúzsky šampión ešte bude musieť v Londýne o postup zabojovať. „Strelili sme tri góly, ale aj sme inkasovali. Je to tesné a napínavé a musíme byť pripravení na ďalšiu skúšku,“ povedal Blanc. Škvrnou na výhre je pre neho zranenie najväčšej hviezdy Zlatana Ibrahimoviča, ktorý musel kvôli svalovým problémom odstúpiť v 69. minúte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #José Mourinho #Javier Pastore #Chelsea FC