Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moyes: V Mníchove máme šancu. Guardiola berie doma len víťazstvo

Futbalisti Manchestru United sa v tejto sezóne v anglickej Premier League trápia, v Lige majstrov ako by ale hralo iné mužstvo.

02.04.2014 12:07
Pep Guardiola, David Moyes Foto: ,
Tréner Bayernu Pep Guardiola (vľavo) so svojím náprotivkom z lavičky Manchestru United Davidom Moyesom pred zápasom.
debata

„Červení diabli“ to potvrdili v utorňajšom úvodnom štvrťfinále, v ktorom potrápili obhajcu titulu Bayern Mníchov. Kritizovaný kouč David Moyes po remíze 1:1 verí, že jeho zverenci majú v odvete v Nemecku veľkú šancu zabojovať o prekvapivý postup.

„Dnešný výkon bol viac, ako ste mohli dúfať. Snáď sme ukázali, že máme na merať si s nimi sily a hrať tesné zápasy. Náš najlepší futbal predvádzame v tejto súťaži a budúci týždeň v odvete budeme musieť predviesť najlepší futbal,“ povedal po zápase Moyes.

Manchester na Old Trafforde nad favoritom od 58. minúty viedol po góle Nemanju Vidiča. lenže o deväť minút vyrovnal Bastian Schweinsteiger. „Som trochu sklamaný, že sme inkasovali vyrovnávajúci gól, ale bol to veľmi dobrý výkon. Hrali sme s veľkým nasadením, diváci boli tiež skvelí,“ pochvaľoval si Moyes, ktorého časť fanúšikov po zlých výsledkoch v tejto sezóne vyzýva k rezignácii.

Nástupca slávneho Alexa Fergusona je presvedčený, že Manchester má v odvete na ihrisku Bayernu šancu na postup. Zvlášť keď bavorský veľkoklub v domácich zápasoch s anglickými súpermi nijako nežiari. Predvlani prehral v Allianz Arene na penalty finále s Chelsea, vlani podľahol Manchestru City i Arsenalu a v predchádzajúcom kole s „kanoniermi“ doma len remizoval.

„Vieme, že v odvete musíme skórovať. Ale sme si vedomí aj toho, že sme si po prvom zápase dali skvelú šancu. Pôjdeme do Mníchova s tým, že tam môžeme vyhrať a postúpiť,“ dodal sebavedomo Moyes.

Bayern bol po utorňajšom dueli celkom spokojný, výsledok 1:1 do domácej odvety kouč Pep Guardiola bral. „Dokázali sme streliť gól vonku, čo je celkom dôležité. Nesmieme zabúdať, že Manchester je stále jeden z najlepších klubov na svete,“ povedal Guardiola, ktorého celok sa môže stať prvým tímom, ktorý v novodobej histórii Ligy majstrov obháji triumf v súťaži.

Čerstvý nemecký šampión sa však v odvete bude musieť zaobísť bez dvoch hráčov. Chýbať budú vylúčený stredopoliar Schweinsteiger a stopér Javi Martínez, ktorý bude pykať za žlté karty. Na druhej strane už bude mať Guardiola k dispozícii stredného obrancu Danteho, ktorý kvôli kartovému trestu nehral na Old Trafforde.

„Samozrejme je oslabenie, keď vám chýbajú takí dvaja hráči. Ale budeme mať späť Danteho a s ním postúpime do ďalšieho kola,“ vyhlásil ofenzívny stredopoliar Arjen Robben.

Guardiola je podobne optimistický. „Je nebezpečné, keď idete do odvety s výsledkom 1:1, ale úplne verím svojim hráčom. Pokúsime sa vyhrať a som istý, že sa nám to podarí,“ dodal Guardiola.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Manchester United #Pep Guardiola #David Moyes