Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real túži v súboji starých známych po odplate

Sú si súdení. Vlani sa stretli štyrikrát, v priebehu najbližšieho týždňa dvakrát. Futbalisti Realu Madrid a Borussie Dortmund sa po minulej sezóne poznajú dokonale.

02.04.2014 08:00
Real Madrid - Borussia Dortmund Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Sily si zmerali po dva razy v základnej skupine i semifinále Ligy majstrov. K ďalšiemu súboju španielskeho a nemeckého veľkoklubu príde v stredu – v prvej bitke o miestenku medzi najlepšie štyri európske mužstvá aktuálnej sezóny.

Favoritom dvojzápasu je Real. Bol ním však aj pred lanským semifinále a neuspel. Šancu na postup do finále premrhal hneď v úvodnom zápase na ihrisku Borussie, kde prehral nečakane vysoko 1:4. V domácej odvete mu tak nestačilo ani víťazstvo 2:0. „Obe mužstvá sú tentokrát v inej situácii. Veríme, že cez Dortmund prejdeme a priblížime sa k nášmu veľkému cieľu – triumfu v Lige majstrov,“ vraví sebavedomo Carlo Ancelotti, tréner Realu.

V prospech jeho zverencov hovoria absencie v kádri hostí. Najvážnejšou z nich je Robert Lewandowski. Poľský útočník naháňal obrancom Realu v minulom ročníku najprestížnejšej klubovej súťaže strach. Z ôsmich gólov, ktoré Borussia strelila, zaznamenal päť. Upozornil na seba najmä v úvodnom semifinále – presadil sa hneď štyrikrát.

„Je to pre nás veľká strata, nezostáva nám však nič iné, ako sa s touto situáciou popasovať. V kádri máme dostatok skúsených a kvalitných futbalistov, ktorí sa s ňou dokážu vyrovnať,“ tvrdí Jürgen Klopp, kouč Dortmundu.

K dispozícii mu nebudú pre zranenia ani Sven Bender, Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gündogan, Marcel Schmelzer a Neven Subotič. Najväčšou stratou Realu je krajný obranca Marcelo. Napriek tomu, že partia okolo hviezdneho útočného tria Cristiano Ronaldo – Karim Benzema – Gareth Bale prišla v domácej súťaži o prvé miesto, na duel s Dortmundom sa dobre naladila. Cez víkend rozstrieľala Rayo Vallecano 5:0. Uspel aj Dortmund, ktorý zvíťazil na trávniku Stuttgartu 3:2.

„O titule je v bundeslige už rozhodnuté, o to väčšiu motiváciu máme v Lige majstrov. Z Madridu chceme odchádzať s výsledkom, ktorý nás udrží v hre o postup,“ vyslovil sa Klopp.

Pohľad do štatistík však Borussii veľké šance nedáva. Na španielskej pôde sa predstavila už jedenásťkrát, vyhrala len raz. Naopak, Real je v domácich súbojoch s nemeckými súpermi úspešný – z 25 pokusov zvíťazil devätnásťkrát.

Stredajší program

Štvrťfinále, prvé zápasy: 20.45 Paríž St. Germain – Chelsea Londýn (priamy prenos na Jednotke), Real Madrid – Borussia Dortmund (Prima Cool).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Borussia Dortmund