Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester udržal s Bayernom krok, Bavori prišli pred odvetou o dvoch hráčov

Futbalisti Manchestru United sa síce v Premier League trápia, no v úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov hrdinsky vzdorovali Bayernu Mníchov.

01.04.2014 22:44
Bastian Schweinsteiger, Michael Carrick Foto: ,
Bastian Schweinsteiger a Michael Carrick v súboji.
debata

S obhajcom trofeje a momentálne najlepším klubom planéty uhrali na domácom trávniku remízu 1:1 (0:0). Pred budúcotýždňovou odvetou tak zostali v hre o semifinálovú miestenku.

Zverenci Davida Moyesa sa od úvodných minút oddali poctivej obrane a hrozili z protiútokov. Práve po jednom z nich si United vypracovali najväčšiu šancu prvého polčasu. Welbeck šiel päť minút pred prestávkou nebojácne do súboja s Boatengom, hosťujúceho stopéra pretlačil a rútil sa osamotene na brankára Neuera. Anglický útočník však vo finálnej fáze zaváhal a s jeho pokusom o lob si nemecký gólman poradil.

Po necelej hodine hry však už nestačil na presnú hlavičku Vidiča. Kapitán Manchestru si nabehol na center z rohového kopu a prekvapujúco otvoril skóre zápasu. Bayern sa tak zrazu dostal do situácie, na ktorú nie je zvyknutý.

Netrvalo však dlho a staronový nemecký šampión sa na vypredanom Old Trafforde dočkal vyrovnania. Neuplynulo ani desať minút od Vidičovho presného zásahu a striedajúci Mandžukič sklepol loptu pre Schweinsteigera, ktorý nechytateľne vyrovnal a stanovil konečný – trochu prekvapujúci – výsledok duelu.

Bavori sa budú v odvete musieť zaobísť bez Javiera Martinéza a Bastiana Schweinsteigera, prvý z nich dosiahol limit žltých kariet, druhý dokonca červenú kartu.

Prekvapenie sa zrodilo aj v druhom utorňajšom stretnutí. V španielskom derby medzi Barcelonou a Atléticom Madrid sa taktiež zrodila remíza 1:1. Do vedenia šli zásluhou Diega Costu hostia, na gól rodeného Brazílčana v službách Španielov však odpovedal jeho krajan Neymar.

Fakty z Ligy majstrov

Manchester United (Angl.) – Bayern Mníchov (Nem.) 1:1 (0:0)

  • odvetný duel sa hrá 9. apríla

    Góly: 58. Vidič – 67. Schweinsteiger, ČK: 90. Schweinsteiger (Bayern) po 2. ŽK, rozhodoval: Velasco Carballo (Šp.)

    Manchester United: De Gea – P. Jones, Rio Ferdinand, Vidič, Büttner (74. A. Young) – Carrick, Fellaini – Valencia, Rooney, Giggs (46. Kagawa) – Welbeck (85. J. Hernández)

    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, J. Boateng, Alaba – Schweinsteiger, Lahm – Robben, Kroos (74. Götze), Ribéry – Th. Müller (63. Mandžukič)

FC Barcelona (Šp.) – Atlético Madrid (Šp.) 1:1 (0:0)

  • odvetný duel sa hrá 9. apríla

    Góly: 71. Neymar – 56. Diego, rozhodoval: Brych (Nem.)

    FC Barcelona: J. M. Pinto – Dani Alves, Piqué (12. Bartra), Mascherano, J. Alba – Xavi Hernández, Busquets, Iniesta – Messi, Fábregas (68. Alexis Sánchez), Neymar

    Atlético Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, D. Godín, Filipe Luís – Arda Turan (78. C. Rodríguez), Gabi, Tiago Mendes, Koke – David Villa (71. J. Sosa), Diego Costa (30. Diego)

debata chyba