Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevidím dôvod, prečo by sme nemohli vyhrať Ligu majstrov, tvrdí Moyes

Futbalisti Manchestru United venovali stredajšiu výhru 3:0 nad Olympiakosom Pireus a postup do štvrťfinále Ligy majstrov verným fanúšikom.

20.03.2014 16:32
David Moyes Foto: ,
David Moyes po zápase proti Olympiakosu.
debata

„Červení diabli“, ktorí v ​​domácej odvete osemfinále vďaka hetriku Robina van Persieho zmazali dvojgólovú stratu z Grécka, dúfajú, že sa ich nepodarená sezóna konečne obráti k lepšiemu.

„Dlhovali sme dobrý výsledok sebe, fanúšikom, trénerovi aj všetkým ostatným. Je to skvelý počin a dúfajme, že to bude reštart našej sezóny a začneme tým niečo naozaj mimoriadne,“ povedal po zápase útočník Wayne Rooney.

United na Old Trafforde čiastočne napravili nedeľnú domácu ligovú prehru 0:3 od úhlavného rivala Liverpoolu. „Samozrejme sme boli pod tlakom, hlavne po nedeľňajšom neuspokojivom výkone a výsledku. Toto sme dlhovali fanúšikom, ktorí boli neuveriteľní,“ ocenil skúsený stredopoliar Ryan Giggs.

„Dopredu nás hnala len túžba zvíťaziť. Fanúšikovia boli fantastickí v zápase s Liverpoolom a fantastickí boli aj tentoraz. Sme radi hlavne pre nich,“ doplnil Rooney.

Kritizovaný tréner Manchestru David Moyes, ktorého postup do štvrťfinále možno zachránil na lavičke, nešetril chválou na adresu svojich zverencov. „Najviac ma teší, ako hráči odpovedali na nedeľu. Potrebovali sme sa odraziť a podarilo sa to štýlovo. Myslím, že to bol veľkolepý tímový výkon a zaslúžene sme vyhrali,“ vyhlásil Moyes.

Úradujúci anglický majster tak má ešte šancu vylepšiť nepodarený ročník, v ktorom už vypadol z oboch domácich pohárov a v Premier League je až siedmy s výraznou stratou na vedúcu Chelsea.

„Nechcem hovoriť, že teraz sa všetko otočí k lepšiemu, ale zároveň v to naozaj dúfam. V Európe sme dosiahli výborný výsledok, pretože sme dotiahli stratu 0:2 a napravili nevydarený prvý duel,“ uviedol Moyes. „Nesmieme sa nechať uniesť. Proste potrebujeme predvádzať viac takýchto výkonov,“ uviedol štyridsaťročný Gig­gs.

O desať rokov starší škótsky kouč verí, že United môžu v elitnej súťaži dôjsť ďaleko. „Do štvrťfinále pravdepodobne pôjdeme ako outsideri, ale nevidím dôvod, prečo by sme nemohli Ligu majstrov vyhrať,“ mienil Moyes, ktorý vlani v lete nahradil legendárneho Alexa Fergusona.

Vyzdvihol tiež hrdinu Van Persieho, ktorý rozhodol o postupe tromi gólmi v rozmedzí 27 minút, ale v závere sa zranil a musel byť z ihriska odnesený na nosidlách. "Bol skvelý. Len pár hráčov na svete dokáže streliť hetrik v Lige majstrov a Robin van Persie je jedným z nich. Jeho zranenie nevyzerá tak zle, bol nakopnutý do zadnej strany kolena,"povedal Mo­yes.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #David Moyes