Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi: Bola to opäť pravá Barcelona

Hviezdny futbalista Barcelony Lionel Messi bol po výhre 2:1 nad Manchestrom City rád, že katalánsky tím dal v Lige majstrov zabudnúť na trápenie z domácej súťaže a siedmykrát za sebou postúpil do štvrťfinále.

13.03.2014 08:48
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi strieľa gól do bránky Manchestru City.
debata

Podľa argentínskeho útočníka mohli fanúšikovia vidieť tú pravú Barcu, ktorá mala oba osemfinálové zápasy napriek veľkej kvalite súpera pod kontrolou.

„Po dvoch vážnych zakopnutiach z ligy, kedy sa nám nedarilo, sme tentoraz boli tou Barcelonu, ktorú ľudia očakávajú a chcú vidieť. Porazili sme veľmi ťažkého súpera,“ povedal Messi po zápase novinárom.

Úradujúci španielsky majster v lige prehral dva z posledných troch zápasov a vedúci Real Madrid mu odskočil na štyri body. Nečakané porážky so San Sebastianom a Valladolidom však Barcelona čiastočne napravila v LM, kde po úvodnej výhre 2:0 v Manchestri porazila „Citizens“ aj na vlastnom štadióne.

„Vedeli sme, že to bude ťažké, pretože sú špičkovým tímom. V prvom zápase sme síce dosiahli skvelý výsledok, ale odveta nebola o nič jednoduchšia. Z tohto víťazstva si berieme veľa pozitív,“ konštatoval stredopoliar Cesc Fábregas.

Kvalitu anglického protivníka ocenil aj tréner Barcelony Gerardo Martino. „Skutočne to pre nás nebol ľahký týždeň, ale teraz sme hrali proti najlepšiemu mužstvu, ktoré nám mohli vylosovať. City mohli dôjsť v súťaži ďalej,“ upozornil argentínsky kouč prezývaný Tata.

„Dostali sme sa do ďalšieho kola a spôsob, akým sme to dokázali, je veľkým povzbudením do budúcnosti. Ale je pravda, že ligu už nemáme vo svojich rukách,“ doplnil Martino. Jeho zverenci sa v zrejme rozhodujúcom dueli o titul predstavia 23. marca v El Clásico na ihrisku Realu.

Messi na Nou Campe nasmeroval domácich k výhre nad Manchestrom vedúcim gólom v 67. minúte, keď chladnokrvne potrestal zaváhanie Lescotta v pokutovom území. „Vedeli sme, že musíme streliť gól, aby sme sami seba upokojili, pretože sme si boli vedomí ich potenciálu,“ vyhlásil štvornásobný držiteľ Zlatej lopty.

Podľa neho Barcelona mala oba osemfinálovej duely pod kontrolou. Aj preto, že City sa prvýkrát a naposledy gólovo presadili až minútu pred koncom odvety. „Napriek ich gólu si myslím, že sme počas dvojzápasu nikdy neboli v naozajstnom ohrození. Hrali sme dobre celú po celý čas a splnili cieľ v podobe postupu,“ dodal dvadsaťšesťroč­ný Messi.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #manchester city #Lionel Messi