Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Favoriti v Anglicku vybuchli, prehral Arsenal aj Liverpool. Radosť tak majú v Manchestri

Anglická futbalová Premier League má po 33. kole nového lídra. Arsenal prehral v nedeľu s Aston Villou 0:2, FC Liverpool podľahol Crystal Palace 0:1 a tak sa na čelo tabuľky dostal obhajca titulu Manchester City, ktorý ešte v sobotu zvíťazil nad Lutonom hladko 5:1.

14.04.2024 17:07 , aktualizované: 20:52
FC Liverpool Foto:
FC Liverpool (na snímke Wataru Endo) si poriadne skomplikoval situáciu v bojoch o titul v anglickej Premier League.
debata

Arsenal neudržal post lídra a klesol po víkende na druhú priečku. Hostia z Birminghamu otvorili skóre v 84. minúte po chybe domácej obrany.

Alberto Moreno poslal center do šestnástky, kde ho však nikto nespracoval, k lopte sa z pravej strany dostal voľný Leon Bailey, ktorý poslal Villu do vedenia. O tri minúty neskôr Ollie Watkins dostal pas do voľného priestoru a ocitol sa sám pred brankárom Davidom Rayom, ktorého prekonal strelou k ľavej žrdi.

Arsenal utrpel prvú ligovú prehru v tomto kalendárnom roku. Aston Villa má po víkende na konte 63 bodov a patrí jej štvrtá priečka. Piatemu Tottenhamu Hotspur odskočila o tri body, ale ten má zápas k dobru.

Evan Ndicka Čítajte viac Dvakrát sa dotkol hrudníka a zvalil sa na trávnik. Obranca AS Rím odpadol, zápas sa nedohral

Zaváhal aj Liverpool, ktorý prekvapujúco prehral s Crystal Palace 0:1. O triumfe hostí rozhodol gól Eberechiho Ezeho zo 14. minúty. Zverenci Jürgena Kloppa zaznamenali tretiu prehru v ligovej sezóne a klesli na tretiu priečku. Na City strácajú dva body, za druhým Arsenalom zaostávajú o skóre.

Hostia sa dostali do vedenia už po necelej štvrťhodine hry zásluhou krídelníka Ezeho, ktorý zakončil v päťke kombináciu na jeden dotyk. „The Reds“ tak zažili po štvrtkovej prehre v úvodnom zápase štvrťfinále Európskej ligy s Atalantou Bergamo (0:3) ďalšie sklamanie.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Tvrdá rana pre Calzonu aj Lobotku. Neapol nedokázal vyhrať proti zachraňujúcemu sa Frosinone

Utrpeli prvú domácu ligovú prehru po 29 zápasoch, predtým naposledy na Anfield Road prehrali v PL ešte 29. októbra 2022 s Leedsom. Crystal Palace sa vďaka triumfu posunul päť kôl pred koncom súťaže na 14. priečku a posilnil svoje šance na záchranu.

Fulham zvíťazil na pôde West Hamu United 2:0, o oba góly sa postaral brazílsky stredopoliar Andreas Pereira. Slovenský brankár hostí Marek Rodák do zápasu nezasiahol.

Premier League – 33. kolo:
Liverpool FC – Crystal Palace FC 0:1 (0:1)
Gól: 14. Eze

West Ham United – FC Fulham 0:2 (0:1)
Góly: 9. a 72. A. Pereira
/M. Rodák (Fulham) na lavičke náhradníkov/

FC Arsenal – Aston Villa 0:2 (0:0)
Góly: 84. Bailey, 87. Watkins

Tradiční Česi, experimenty veľmocí. Dresy na ME Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Už o dva mesiace to vypukne. Na nemeckých...
Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #Anfield Road