Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odrezané prasacie hlavy a krv na štadióne. Protesty proti vedeniu českého klubu vrcholia

V marci bol futbalový štadión Sigmy Olomouc oblepený špeciálne upravenými plagátmi. No teraz už radikálny fanúšikovia zjavne prestrelili. U jedného v vchodov sa objavili odrezané prasacie hlavy a zem okolo nich bola postriekaná krvou a červenou farbou.

13.04.2024 16:58
Sigma Olomouc Foto:
Jeden z vchodov na štadión Sigmy Olomouc.
debata (2)

Atmosféra v Olomouci je čoraz napätejšia. Miestny priaznivci nie sú spokojní s vedením futbalového klubu Sigma a dávajú to dosť hlasno najavo. A to nielen na tribúnach pri domácich zápasoch.

Na konci marca boli po stenách Androvho štadióna vylepené plagáty s kolážou športového riaditeľa Ladislava Minářa, ktorý mal prasaciu hlavu, a s veľavravným odkazom: Už to bolo vážne dosť. Prasatá z vedenie, vzdajte sa velenia.

Teraz zašli fanúšikovia hanáckeho celku ešte ďalej. V sobotu ráno sa pred štadiónom objavili tri odrezané prasacie hlavy. Zem okolo nich bola presiaknutá krvou a červenou farbou.

Červenou tekutinou boli postriekané aj steny samotného štadióna. Fotky olomouckých futbalových jatiek sa objavili na sociálnych sieťach. A priaznivci v komentároch nešetria kritikou. Takáto forma protestov už je podľa väčšiny z nich za hranou.

„To je sila, čo predvádzajú miestny extrémisti,“ uviedol jeden z nich. „To už je celkom silná káva,“ súhlasil ďalší.

Fanúšikovia ŠK Slovan Čítajte viac Bude dnes titul? Očakávania v tvárach fanúšikov Slovana. Takto to vyzeralo na Tehelnom poli

„To už sa bude musieť vážne začať riešiť, pretože toto už je naozaj za hranou. Nie je na čo čakať, tým myslím Sigmu a policajné orgány,“ komentoval ďalší fanúšik.

Našli sa však aj takí, ktorí takto radikálnu formu protestu obhajujú. „Luxus. Konečne odpor na úrovni. Už to nejakú dobu trvá a je to viditeľné. Dobrá práca od fans,“ napísal na Twitteri jeden z prispievateľov.

Najkrajšie futbalové rozhodkyne na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Futbalisti na ihrisku skáču tak, ako ony...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová liga #Sigma Olomouc