Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol som v šoku, hlúpych obrancov do Talianska nebrali. Řepka nahneval Čechov a spomína na nákup auta s Batistutom

Kontroverzný český obranca Tomáš Řepka pobúril českých priaznivcov.

13.04.2024 12:30
AC Fiorentina Gabriel Batistuta Tomáš Řepka Foto:
Kapitán AC Fiorentina Gabriel Batistuta (vľavo) sa raduje s Tomášom Řepkom a Ruiom Costom.
debata

Niekdajší obranca Fiorentiny, West Hamu či Sparty Praha držal palce vo štvrtkovom súboji Viktorie Plzeň s Fiorentinou práve talianskemu zástupcovi.

„Snáď nebudem fandiť Plzni…“ povedal v rozhovore pre sport.cz. „Keď vlani hrali finále Konferenčnej ligy Diorentina a West Ham, mal som to ťažké. Teraz je voľba jasná.“

Plzeň dokázala doma uhájiť bezgólovú remízu. Fiorentina, ktorá sa snaží prinavrátiť časy zašlej slávy na prelome milénií, zostáva favoritom.

„Bol som v šoku, keď ma kúpili. V tej dobe hlúpi obrancovia do Talianska nechodili. Nebol som konštruktívny, nemaznal som sa s loptou. Bol som skôr rozbíjač. Asi som sa hodil do koncepcie trénerovi Giovannimu Trappatonimu,“ pokračoval Řepka.

Rok pred prestupom okopával ikonu Fiorentiny i argentínskej reprezentácie Gabriela Batistutu. Nakoniec sa stali nielen spoluhráčmi, ale aj priateľmi.

"Poriadne som mu nakladal a prvé dni po príchode na mňa zazeral. Asi spomínal na ten duel. A zrejme bol rád, že sme spoluhráči.

Bol to perfektný človek. Absolútna hviezda, ktorá však bola ku každému vľúdna a ústretová. Trávili sme spolu veľa času, bol so mnou dokonca kupovať auto.

Priznal sa mi, že chcel byť lekárom. Vrátim sa k tomu po kariére, dušoval sa," spomínal Řepka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Řepka