Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Garganovi u Hamšíkovcov všetko chutilo, prvýkrát videl sneh

Slovenský futbalista a hviezda talianskeho tímu SSC Neapol Marek Hamšík trávi Vianoce a posledné dni roka 2008 doma v Banskej Bystrici. V kruhu rodiny privítal aj svojho klubového spoluhráča, uruguajského reprezentanta Waltera Gargana, ktorý má vzťah s Marekovou sestrou Michaelou. Žiaľ, zdravotné problémy sestry Mareka Hamšíka ovplyvnili aj jeho Vianoce.

28.12.2008 06:03
Marek Hamšík Foto:
Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík (vpravo) dostáva dres a vlajku FK Jupie. Darček od klubu, ktorého je odchovancom, mu na záver stretnutia s novinármi v B. Bystrici odovzdáva jeho prezident Július Voskár.
debata

„Sestra Michaela je v nemocnici. Má zápal obličiek, močových ciest. Možno ju v utorok pustia, no teraz je ešte stále na infúziách, berie antibiotiká, mala vysoké horúčky. V prvom rade nech sa uzdraví a až potom si vychutnáme s rodinou nový rok. Je to škoda najmä pre Waltera, ktorý ju chodí každý deň pozerať do nemocnice. Nemohli byť stále spolu,“ prezradil Marek Hamšík, ktorý v sobotu absolvoval autogramiádu na štadióne FK Juppie Podlavice v mestskej časti Banskej Bystrice.

Slovenský reprezentant priznal, že na štedrovečernom stole Hamšíkovcov nechýbala kapustnica a ryba. Do nového roka želá zdravie nielen sebe, ale aj celej svojej rodine a chce, aby sa mu darilo tak, ako v práve odchádzajúcom roku: "Prevláda u mňa veľká spokojnosť s výkonom i so strelenými gólmi,“ uviedol Hamšík.

V Neapole budú v novom roku po piatich dňoch od začiatku prípravy kontrolovať hmotnosť futbalistov. Za jej prekročenie nasledujú vysoké pokuty. "Budeme sa vážiť. Za 1,5 kg navyše hrozí pokuta tritisíc eur a nad dva kilogramy až päťtisíc eur. Boli sme si s Walterom v posilňovni zacvičiť, zabehať si. Myslíme teda aj na Neapol a chceme byť pripravení. Vážim sa pravidelne a priznám sa, že musím ešte troška pocvičiť. Mám nadváhu kilo, možno kilo a pol, no ešte som v limite,“ netajil Hamšík.

Vraj je príjemne prekvapený, že jeho spoluhráčovi Walterovi Garganovi chutia všetky slovenské jedlá a špeciality: „Všetci sme v rodine prekvapení, že Walter zje všetko, čo mu dáte pod ruku. To si na ňom cením. Obľúbil si na námestí v Banskej Bystrici gofry. Naozaj mu veľmi chutia.“

Hamšíkov spoluhráč Walter Gargano sršal dobrou... Foto: SITA
Walter Gargano Hamšíkov spoluhráč Walter Gargano sršal dobrou náladou.

Uruguajský reprezentant videl na Slovensku prvýkrát sneh. Lyžovať sa zatiaľ nenaučil, no ambície privoňať aj k tomuto športu netajil: „Hamšíkovci mi ukázali aj sneh a obhádzali ma ním. Dúfam, že sa naučím lyžovať. Čo sa týka jedla, naozaj mi chutilo všetko. Vianoce som trávil v pokojnej rodine a veľmi si cením, že ma tu privítali ako jedného z členov rodiny. Priateľke som daroval prsteň, no zatiaľ nebol snubný. Do nového roka si prajem zdravie, peniaze a prácu.“

Gargano vyzdvihol aj futbalové kvality svojho spoluhráča Hamšíka. Podľa jeho slov má dvere v každom klube otvorené. Najnovšie sa so slovenským reprezentantom spomína ponuka zo slávneho Realu Madrid. Marekov manažér Juraj Vengloš uisťuje médiá i fanúšikov Neapola, že žiadny prestup sa v zime realizovať nebude.

„Ponuka Realu sa neodmieta. Na dohodu však treba tri strany. Neapol Mareka teraz neuvoľní. Je tu totiž reálna šanca hrať Ligu majstrov. V prípade, že si Neapol účasť v lige šampiónov vybojuje a dostane sa do skupinovej fázy, tak by zo športovej a ľudskej stránky nebolo dobré, aby z talianskeho klubu odchádzal. Uvidíme v lete. Máme konkrétne ponuky zo štyroch klubov, z top desiatky európskych klubov v ratingu. Všetko je možné,“ prezradil Hamšíkov manažér Juraj Vengloš.

debata chyba