Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Červení diabli zdolali Arsenal gólom netradičného hrdinu

Stredajšie úvodné stretnutie druhého semifinále futbalovej Ligy majstrov medzi Manchestrom United a Arsenalom Londýn sa na štadióne Old Trafford skončilo výsledkom 1:0 pre domácich. O víťazstve "červených diablov" rozhodol v 17. min presným zásahom írsky reprezentačný obranca John O'Shea. Odveta je na programe v utorok 5. mája v Londýne.

29.04.2009 22:51
O'Shea Fletcher Manchester Foto: ,
John O'Shea s Darrenom Fletcherom na chrbte.
debata

Liga majstrov – semifinále:

Manchester United (Angl.) – Arsenal Londýn (Angl.) 1:0 (1:0)

  • Gól: 17. O'Shea, ŽK: 33. Tévez (Manchester United), rozhodoval: Claus Bo Larsen (Dán.), 74 517 divákov (vypredané)
  • Manchester United: Van der Sar – O'Shea, R. Ferdinand (88. Evans), Vidič, Evra – Fletcher, Carrick, Anderson (67. Giggs) – Cristiano Ronaldo, Rooney, Tévez (67. Berbatov)
  • Arsenal Londýn: Almunia – Sagna, K. Touré, Silvestre, Gibbs – Song, Diaby – Walcott (71. Bendtner), Fabregas, Nasri – Adebayor (83. Eduardo)

Na Old Trafford sa od úvodných minút odvíjala útočná partia, v ktorej mali zjavne navrch domáci „červení diabli“. Už v 3. min vyskúšal hlavičkou Almuniovu pozornosť Rooney. V 11. min domáci bombardér Cristiano Ronaldo z 18 m veľmi nepreveril španielskeho gólmana Arsenalu, ale po štvrťhodine hry Tévez už áno. Argentínčan po centri O´Shea spálil zásluhou Almuniu tutovku, ale mrzieť ho to dlho nemuselo. Po následnom rohu sa totiž dostal k lopte Carrrick, tečovaná lopta našla na päťke voľného O´Shea a írsky reprezentant nechytateľne otvoril skóre – 1:0. Manchester bol na koni a mohol byť ešte viac, keby C. Ronaldo v 29. min nehlavičkoval vo vyloženej pozícii z pár metrov priamo do Almuniu. Španiel bol navyše pozorný aj po následnej strele charizmatického Portugalčana. Arsenal sa až po polhodine vymanil z „diabolského“ zovretia, systémom krátkych prihrávok dostal hru pod kontrolu, ale nebezpečný pre domácu obranu príliš nebol.

Osamotený kanonierov „kanonierov“ Adebayor na hrote sa poriadne nepresadil ani po zmene strán, a keďže stred poľa Arsenalu hral stereotypne, ďalšie góly mohli pridať len domáci. V 69. min sa aktívny Cristiano Ronaldo takmer dočkal, no jeho delovka z úctyhodnej diaľky pristála len na brvne. Vzápätí dal na druhej strane o sebe vedieť aspoň krížnou strelou vedľa nevýrazný Fabregas. Druhý gól ManU mohol pridať Rooney, ktorý sa vrútil ako tank do šestnástky hostí, no zastavil ho Silvestre. V 75. min opäť francúzsky stopér Arsenalu Silvestre hlavičkoval v núdzi nad brvno vlastnej bránky. Krátko nato sa síce dočkal gólu striedajúci Giggs, hrajúci svoj osemstý zápas v drese United, no bolo to z tesne odmávaného ofsajdu. V závere síce Londýnčania ukázali aspoň jalový tlak, ale gólu sa nedočkali. Nemali totiž z čoho.

John O'Shea s Darrenom Fletcherom na chrbte.
Ryan Giggs.
+5Rio Ferdinand (vpravo) v súboji s Emmanuelom...
debata chyba