Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extrémna premena. Z futbalového reprezentanta sa stal budhistický mních. Odrovnali ho operácie

Bol nádejný futbalistom, v tínedžerskom veku reprezentoval Švédsko do 17 a 18 rokov. No po šiestich operáciách bol dnes 25-ročný Kevin Lidin nútený skončiť s futbalom. Dnes žije ďaleko od futbalových šatní a trávnikov.

30.04.2024 18:54
Kevin Lidin Foto:
Kevin Lidin v drese švédskej futbalovej reprezentácie a ako budhistický mních.
debata

O svoju netradičný príbeh a extrému zmenu životného štýlu sa podelil s fanúšikmi na Instagrame prostredníctvom videa. „Uvedomil som si, že tento program je pre mňa vhodný,“ opisuje v ňom svoje rozhodnutie stať sa budhistickým mníchom.

Vráťme sa však do čias, keď patril Lidin medzi najväčšie talenty švédskeho futbalu. Keď mal 18 rokov, opustil svoj domov v Lunde, aby sa mohol naplno venovať futbalu v Taliansku.

Keď mal nádejný stredopoliar Kevin Lidin 18 rokov, opustil istotu svojho domova v Lunde, aby sa mohol naplno venovať futbalu v Taliansku a z tímu Lunds BK odišiel v roku 2017 do AC Pisa. O rok neskôr s mužstvom zvíťazil v play off Serie C.

Oslavy titulu ŠK Slovan Čítajte viac Rovnaké problémy ako RTVS aj ČT. Verejnoprávne televízie prichádzajú o európsky futbal, kto bude vysielať Slovan či Trnavu?

„V roku 2021 som sa zranil a vtedy mi lekár povedal, že musím ukončiť kariéru. Môj cieľ, moje šťastie a rešpekt, ktorý prichádza s identitou, ktorú som mal, boli preč,“ cituje Lidina švédsky Aftonbladet.

Po roku vo futbalovom dôchodku sa rozhodol radikálne zmeniť svoj životný štýl. Všetko to začalo, keď odišiel na meditačný pobyt do Thajska.

Jeho záujem o tamojšie zvyky, tradícia a aj náboženstvo sa postupne zvyšoval. Bývalý futbalista sa stal najskôr inštruktorom jogy na turistami obľúbenom ostrove Koh Phangan. V novembri minulého roka absolvoval 30-dňový program, aby zažil život budhistického mnícha v Thajsku.

Mainoo Hojlund Garnacho Čítajte viac Zemetrasenie v Manchestri United. Traja nedotknuteľní, inak sú všetky hviezdy na predaj

V príspevku na Instagrame sa Lidin podelil o fotky a videá z tohto zážitku. „Uvedomil som si, že tento program je pre mňa vhodný. Viem, že veľa ľudí chodí na luxusné dovolenky, ale na ich konci ste vyčerpaní. Namiesto toho môžete meditovať a nájsť v sebe skutočný pokoj,“ napísal Lidin.

V kláštore našiel ideálne prostredie na upokojenie duše a získanie hlbšieho spojenia so sebou samých. Počas zdravotných problémov mal tiež problémy s alkoholom, čo výrazne urýchlilo jeho rozhodnutie na zmenu životného štýlu.

Robert Lewandowski Čítajte viac Na tento moment čakal 600 dní. Poliak Lewandowski s prvým hetrikom za Barcelonu

„Pýtal som sa sám seba, čo je šťastie? Aký je zmysel môjho života? Začal som sa zaujímať o osobný rozvoj, hľadať nové veci a byť otvorený,“ hovorí. Už takmer dva roky je 25-ročný mladík, ako sám píše, bez alkoholu.

„Piť či nepiť… Najdôležitejšie je neodsudzovať druhých za ich výber. Neexistuje nikto iný, len vy sami, kto môže rozhodnúť, čo je správne alebo nesprávne. Len zdieľam svoj vlastný príbeh," zakončil bývalý futbalista.

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
debata chyba
Viac na túto tému: #budhizmus #Kevin Lidin