Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Artmedia - Ružomberok 2:0

Futbalisti Artmedie Bratislava vyhrali v šlágri 24. kola I. futbalovej ligy nad Ružomberkom 2:0 gólmi Hartiga v 56. a Staňa v 85. minúte. Už len bod strácajú na prvú Trnavu.

26.03.2006 12:29
debata

I. futbalová liga – 24. kolo

Artmedia Bratislava – MFK Ružomberok 2:0 (0:0)

  • Góly: 56. Hartig, 85.Staňo, Rozhodoval: Vlk, ŽK: Hartig, Piroška – Jendrišek, 2855 divákov
  • Artmedia: Kamenár – Čišovský, Sninský, Staňo, Konečný – Fodrek, G. Straka, Halenár (89. Burák), Urbánek – Hartig (65. Piroška), Reiter (81. Mikulič)
  • Ružomberok: Hajdúch – Pospíšil, Dvorník, Laurinc, Kotrys – Žofčák, T. Sedlák (73. Dovičovič), Sapara, Božok (58. Ďubek) – Nezmar (87. Urban), Jendrišek

Na ťažkom rozbahnenom teréne si prvé sľubné šance vypracovali hostia z Liptova. Po oboch ich rohových kopoch bolo už v 2. a 3. minúte horúco pred domácou bránkou. Prvý roh Saparu Kamenár vyboxoval rovno na ďalší roh a pri tom druhom mu celá obrana pomohla odvrátiť pohromu Artmedie. Na druhej strane v 10. minúte Hartigovu strelu cez hlavu vyhlavičkoval z prázdnej bránky obranca Kotrys. O dve minúty krížnu bombu Reitera odvrátil Pospíšil.

V tejto fáze zápasu sa hral otvorený, útočný futbal, za ktorý si hráči oboch družstiev vyslúžili potlesk. Domáci boli najbližšie ku gólu v 1. polčase v 18. minúte, keď hlavičku Konečného zastavila žrď. V 25. minúte bol v šanci Hartig, jeho bombu zo 17 m pozorný Hajdúch vyrazil pred seba. Liptáci odpovedali šancou Jendriška, ktorý vyhral osobný súboj s Konečným a so Staňom, ale zo 16 m slepou strelou prestrelil domácu svätyňu. Aj ďalšie ich pokusy uviazli v hlbokom blate pred bránou Kamenára.

Prvý gól stretnutia padol v 56. minúte, keď Hartig hlavou presne zakončil spoluprácu s Reiterom a Fodrekom. V 62. minúte lopta opäť skončila v bránke Ružomberka, no pre postavenie mimo hry rozhodca gól neuznal. O 10 min sa do listiny strelcov mohol zapísať nováčik v drese Artmedie Piroška, no súboj s Hajdúchom v hlbokom blate prehral. Domáci futbalisti sa poistili 5 min pred koncom zápasu, keď Staňo využil hrubú chybu Dvorníka a pohotovo trafil horný roh Hajdúchovej bránky.

Ladislav Molnár, tréner Artmedie: „S výnimkou úvodných 10 minút, kým sme sa dostali do tempa a kým sme chytili zápasový rytmus, moje mužstvo predviedlo veľmi dobrý výkon. Do 2. polčasu som mužstvo posielal s tým, že o výsledku môže rozhodnúť iba jedna jediná situácia. Napokon k nej prišlo. Vedenia sme sa ujali šťastným gólom a aj druhý upokojujúci padol po hrubej chybe hostí. S výkonom mužstva som spokojný, ale hernú stránku hodnotiť nejde, lebo na tomto teréne sa futbal hodnotiť nedá.“
František Komňacký, tréner Ružomberka: „Z nášho pohľadu to bol zlý zápas. Zlý výsledok. Nepodarilo sa nám dosiahnuť, to čo sme chceli, teda kombinačnou hrou sa dostať do prečíslenia. V 1. polčase sme hrali celkom dobre, vypracovali sme si niektoré sľubné šance, no nepremenili sme ich. Vedeli sme, že štandartné situácie súpera sú jeho veľmi silnou zbraňou, preto ja vtipne hovorím, že sme na tento zápas zmobilizivali všetkých hráčov, ktorý majú nad 190 cm vyššie. Aj tak sa nám nepodarilo splniť zámery, s ktorými sme sem prišli.“

debata chyba