Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paraguaju stačila na víťazstvo v skupine remíza

Štvrtkový duel v základnej F-skupine na XIX. majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike medzi Paraguajom a Nový Zélandom sa skončil nerozhodne 0:0. Paraguaj postúpil do osemfinále z 1. miesta, pre Nový Zéland sa šampionát končí.

24.06.2010 18:29
Paraguaj Nový Zéland Valdez Foto: ,
Haedo Valdez (vľavo) v súboji s Winstonom Reidom z Nového Zélandu.
debata (1)

F-skupina (Polokwane / štadión Petra Mokabu):

Paraguaj – Nový Zéland 0:0

  • ŽK: 10. V. Cáceres, 41. Santa Cruz – 56. R. Nelsen, rozhodovali: Nišimura – Sagara (obaja Jap.), Jeong Hae-sang (Kór. rep.), 34 850 divákov
  • Paraguaj: Villar – Caniza, J. Cáceres, Paulo da Silva, Morel Rodríguez – Riveros, V. Cáceres, Vera – Santa Cruz, Cardozo (66. Lucas Barrios), Nelson Haedo Valdez (67. É. Benítez)
  • Nový Zéland: Paston – W. Reid, R. Nelsen, Vicelich, T. Smith – S. Elliott – Bertos, Killen (79. Brockie), Smeltz, Lochhead – Fallon (69. Wood)

Dôležitý duel aj z pohľadu Slovenska začali lepšie hráči Paraguaja, ktorí mali počas celého prvého dejstva územnú prevahu. Obaja brankári počas úvodnej štyridsaťpäťmi­nútovky nemali takmer vôbec žiadnu prácu. Jediný pokus medzi tri žrde vyslal v 36. min Nelson Haedo Valdez, ale gólman Nového Zélandu Paston si s loptou bez problémov poradil.

 MS v kocke: program, výsledky, tabuľky, pavúk Foto: FIFA
FIFA, logo MS 2010 v Juhoafrickej republike  MS v kocke: program, výsledky, tabuľky, pavúk

Hneď po zmene strán sa do šance dostal S. Elliott, ale jeho pokus smeroval nad bránku súpera. Po menšom tlaku Nového Zélandu prevzali postupne iniciatívu Juhoameričania, no veľkú šancu si dlho nedokázali vypracovať. V 58. min priamy kop Cardoza iba tesne minul Pastonovu svätyňu, o štyri minúty neskôr po rohovom kope Canizu musel po hlavičke Riverosa vytiahnuť zákrok Paston. Nový Zéland sa väčšinu času sústredene bránil, Paraguaj ostreľoval bránku súpera, no neúspešne, veľké šance mali v 76. min striedajúci Benítez a Barrios. V 81. min mal obrovskú šancu Barrios, ale neuspel. V závere sa ešte Nový Zéland snažil prekvapiť obranu favorita a vybojovať si postup do osemfinále, ale napokon sa duel skončil bezgólovou remízou.

Paraguaj sa v minulosti stretol s Nový Zélandom iba raz, v júni 1995 vyhrali Juhoameričania 3:2. Aj keď štvrtkový duel svojou kvalitou nenadchol, do histórie šampionátov sa zapísal ako jubilejný 750. v histórii majstrovstiev sveta. Nový Zéland sa od roku 1998 stal prvým tímom, ktorý svoje účinkovanie v základnej skupine na MS ukončil s troma bodmi po troch remízach. Na MS 1998 vo Francúzsku sa to podarilo výberom Belgicka a Čile.

Konečná tabuľka F-skupiny:
    Z V R P S B
1. Paraguaj 3 1 2 0 3:1 5 – postup do osemfinále
2. SLOVENSKO 3 1 1 1 4:5 4 – postup do osemfinále
3. N. Zéland 3 0 3 0 2:2 3
4. Taliansko 3 0 2 1 4:5 2
1 debata chyba