Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster púšťa opory. No stále víťazí

Vyzeralo to na náročný vstup do súťaže. V prvých piatich zápasoch sa mali futbalisti Trenčína predstaviť na súperovom ihrisku. Štyri z nich už majú za sebou. Úspešne - nestratili ani bod a cestu za obhajobou titulu odštartovali výborne.

09.08.2015 13:24
Jairo da Silva, AS Trenčín, futbal Foto: ,
Jairo si už viac dres Trenčína neoblečie.
debata (1)

Po víťazstvách v Michalovciach, Podbrezovej a Zlatých Moravciach zvíťazil majster aj na myjavskom trávniku. Spartak zdolal 1:0. „Chlapci si zaslúžia pochvalu. Očakávali sme náročný zápas, čo sa napokon potvrdilo. Súpera sme však mali prečítaného a dobre sme sa na neho pripravili,“ vravel po záverečnom hvizde asistent trénera Ivan Vrabec.

O víťazstve Trenčína rozhodol štvrťhodinu pred koncom stopér Rundič. Jeho strela z priameho kopu skončila so šťastím za chrbtom brankára Solničku. Vďaka tomuto momentu zostali zverenci Martina Ševelu stopercentní. A to aj napriek tomu, že v štyroch ligových kolách nastrieľali len päť gólov. Pýšia sa však skvelou obranou, ktorá dosiaľ nepovolila skórovať žiadnemu zo súperov. V súťaži neinkasovala jediná spomedzi dvanástich účastníkov.

„Všetky zápasy sme síce odohrali vonku, no i tak máme štyri víťazstvá. Myslím si, že aj to dosiaľ posledné sme si zaslúžili,“ hodnotil Vrabec. Jeho mužstvo zakončí sériu na súperových trávnikoch v Dunajskej Strede. Predtým sa predstaví v 2. kole Slovenského pohára v Pezinku.

Zaujímavosťou je, že Trenčania rozhodli o všetkých úspechoch (s výnimkou zápasu v Podbrezovej) až v druhých polčasoch. V Michalovciach strelili víťazný gól v 84., v Zlatých Moravciach v 65. a na Myjave v 75. minúte. „Myslím si, že aj v prvom polčase na Myjave sme mali hru pod kontrolou. Bohužiaľ, finálna fáza niektorých akcií nebola taká, ako sme si predstavovali,“ priznal na tlačovej besede Vrabec.

Trenčanov môže tešiť, že v ofenzíve sa nemusia spoliehať len na jedného strelca. O päť presných zásahov sa podelil rovnaký počet hráčov – Koolwijk, Bero, Van Kessel, Guba a Rundič.

Ligový líder je v domácej súťaži úspešný aj napriek tomu, že z jeho kádra odišla v uplynulých dňoch dvojica opôr. Brazílsky stopér Ramón, ktorého zaradili do jedenástky roka minulej sezóny, sa upísal dánskemu Nordsjaelandu. AS by mal podľa klubovej stránky opustiť aj ďalší hráč z krajiny päťnásobných majstrov sveta. Útočník Jairo, ktorý nastrieľal v 38 zápasoch za Trenčín 10 gólov, odcestoval do Grécka, kde sa v PAOK Solún podrobí lekárskym testom.

„Veríme, že všetky papierové náležitosti dotiahneme do zdarného konca. Prestup do PAOK je príležitosťou nielen pre hráča, ale taktiež pre náš klub,“ uviedol Róbert Rybníček. Podľa generálneho manažéra klubu už zrejme žiadny z hráčov počas leta neodíde.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín