Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vždy nad vami! Mastenicu spustili ultras zo strechy

Fotografia, ktorá nepotrebuje komentár. Zachytáva moment, kedy sa to všetko začalo - aspoň tak tvrdí jedna strana.

18.10.2021 06:00
Trnava Slovan Foto:
Momentka z 13. minúty nedeľňajšieho derby Trnava - Slovan.
debata (124)

Bitku fanúšikov priamo na trávniku počas nedeľňajšieho derby Trnava – Slovan mala odštartovať aktivita skupinky domácich chuligánov.

Tí – hoci to znie akokoľvek absurdne – vyliezli na strechu štadióna a v 13. min zápasu spustili nad sektor priaznivcov hostí transparent s nápisom: Vždy nad vami !!!

VIDEO: Polícia vyviedla fanúšikov mimo štadión.
Video

Išlo o pokračovanie predzápasového chorea Trnavčanov, ktorí predviedli pútavú ohnivú šou s grafickým transparentom: Vždy nad vami, belasými psami!

Fotografiu z titulky zverejnil Slovan na svojom webe.

Zachytáva aj odpálené dymovnice v trnavských farbách, ktoré mali hodiť do slovanistického kotla domáci ultras zo strechy. Hádzať na rivalov mali z výšky aj kamene.

Akcia vyvoláva reakciu a tá belasá nenechala na seba dlho čakať.

Bratislavčania zahádzali trávnik svetlicami, na čo sa z druhej strany rozbehli priaznivci Spartaka a začala sa mastenica pred očami 9-tisíc ľudí na Malatinského štadióne.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Oba tábory navýšili silu aj o medzinárodné posily.

Za Trnavu sa bili Poliaci z GKS Katowice, ako aj chuligáni z Baníka Ostrava. Slovan mal podporu „kolegov“ zo Zbrojovky Brno, Austrie Viedeň a poľských klubov Wisla Krakov a Ruch Chorzow.

Výsledkom násilností, ktoré nemajú v slovenskej lige obdobu, bolo niekoľko zranených, vyprázdnený sektor hostí a napokon rozhodnutie kompetentných o nedohratí zápasu .

Ďalší osud derby je v rukách Prezídia Únie ligových klubov (ÚLK). Do úvahy prichádza aj kontumácia v neprospech Trnavy, ktorá chce derby dohrať v náhradnom termíne.

124 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #chuligáni #derby #Ultras