Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vždy nad vami! Mastenicu spustili ultras zo strechy

Fotografia, ktorá nepotrebuje komentár. Zachytáva moment, kedy sa to všetko začalo - aspoň tak tvrdí jedna strana.

18.10.2021 06:00
Trnava Slovan Foto:
Momentka z 13. minúty nedeľňajšieho derby Trnava - Slovan.
debata (124)

Bitku fanúšikov priamo na trávniku počas nedeľňajšieho derby Trnava – Slovan mala odštartovať aktivita skupinky domácich chuligánov.

Tí – hoci to znie akokoľvek absurdne – vyliezli na strechu štadióna a v 13. min zápasu spustili nad sektor priaznivcov hostí transparent s nápisom: Vždy nad vami !!!

VIDEO: Polícia vyviedla fanúšikov mimo štadión.
Video

Išlo o pokračovanie predzápasového chorea Trnavčanov, ktorí predviedli pútavú ohnivú šou s grafickým transparentom: Vždy nad vami, belasými psami!

Fotografiu z titulky zverejnil Slovan na svojom webe.

Zachytáva aj odpálené dymovnice v trnavských farbách, ktoré mali hodiť do slovanistického kotla domáci ultras zo strechy. Hádzať na rivalov mali z výšky aj kamene.

Akcia vyvoláva reakciu a tá belasá nenechala na seba dlho čakať.

Bratislavčania zahádzali trávnik svetlicami, na čo sa z druhej strany rozbehli priaznivci Spartaka a začala sa mastenica pred očami 9-tisíc ľudí na Malatinského štadióne.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Oba tábory navýšili silu aj o medzinárodné posily.

Za Trnavu sa bili Poliaci z GKS Katowice, ako aj chuligáni z Baníka Ostrava. Slovan mal podporu „kolegov“ zo Zbrojovky Brno, Austrie Viedeň a poľských klubov Wisla Krakov a Ruch Chorzow.

Výsledkom násilností, ktoré nemajú v slovenskej lige obdobu, bolo niekoľko zranených, vyprázdnený sektor hostí a napokon rozhodnutie kompetentných o nedohratí zápasu .

Ďalší osud derby je v rukách Prezídia Únie ligových klubov (ÚLK). Do úvahy prichádza aj kontumácia v neprospech Trnavy, ktorá chce derby dohrať v náhradnom termíne.

124 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #chuligáni #derby #Ultras