Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pokojne podpíše bianco šek. Weiss svojsky hodnotil svojich

Futbalisti Slovana sú v aktuálnej sezóne najvyššej súťaže stále bez prehry. Po druhý raz v rade sa však netešili z víťazstva. Po remíze v Dunajskej Strede (1:1), brali iba bod aj z duelu so Žilinou (2:2).

20.09.2021 06:30
Vladimír Weiss Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss.
debata (7)

Slovenský majster v stretnutí dvakrát viedol, no hostia zakaždým odpovedali. O oba góly Žilinčanov sa postaral Vahan Bičachčjan – prvý strelil z jedenástky, druhý po parádnom zakončení spoza šestnástky.

"Žilina vyrovnala krásnym gólom. Bičachčjan síce ležal na zemi, ale potom vstal a ešte si stihol prehodiť loptu z ľavej nohy na pravú.

My sme však spali, Križan sa na neho pozeral ako v kine. To sú obrovské individuálne chyby," hodnotil jeden z kľúčových momentov šlágra 8. kola domáci tréner Vladimír Weiss.

Slovan -Žilina Čítajte viac Skvelé divadlo na Tehelnom poli. Slovan remizoval so Žilinou

Bývalý reprezentačný kouč postavil v lige diametrálne odlišnú zostavu ako v pohárovom zápase s Kodaňou. V úplne novom zložení nastúpila obranná štvorica (Vojtko, Križan, De Marco, Hrnčár).

Šancu v základnej zostave dostal aj Adler Da Silva.

„Hrať za Slovan nie je jednoduché, tlak je tu väčší. Tí chlapci, ktorí k nám v lete prišli, hrali predtým v tímoch, ktoré bojovali o záchranu. Tam boli kľúčovými hráčmi. V Slovane je však každý z nich len jeden z dvadsiatich,“ hodnotil svojich zverencov Weiss.

Pristavil sa aj pri Davidovi Hrnčárovi, ktorý v úplnom závere spálil veľkú gólovú šancu. A teda aj možnosť na rozhodnutie zápasu. Z uhla a v tesnej blízkosti bránky však loptu poslal na tribúnu.

Michalovce Čítajte viac Zlaté Moravce padli v Michalovciach, šesť gólov v Trenčíne

„Hrnčár nemôže z takej pozície kopnúť loptu do tridsiateho radu,“ glosoval moment Weiss.

Toho potešil aspoň výkon Samuela Mráza. Bývalý hráč Žiliny strelil svoj premiérový gól v drese Slovana.

„Samo Mráz bude dávať góly za Slovan. To podpíšem bianco šek, že to tak bude. Pokiaľ bude zdravý,“ uviedol Weiss.

Jeho zverencom patrí v neúplnej ligovej tabuľke prvá priečka – o skóre pred Trnavou. Slovan má však k dobru stredajšiu dohrávku na pôde Ružomberka.


Standings provided by SofaScore LiveScore
7 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.