Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava ešte v 88. minúte v Senici viedla. Potom ju vyplo

Futbalisti FK Senica zdolali v nedeľnom domácom stretnutí 2. kola Fortuna ligy FC Spartak Trnava 2:1.

01.08.2021 20:22
Senica, Trnava Foto: ,
Momentka zo zápasu FK Senica - Spartak Trnava.
debata (3)

FK Senica – FC Spartak Trnava 2:1 (0:0)

Góly: 88. Sukisa (z 11 m), 90. Šumbera – 83. Ristovski. ŽK: Šimčák, Ravas – Trajkovski. Rozhodovali: Glova – Weiss, Kmec, 923 divákov.
Senica: Svoboda, Pavlík, Gáč, Šimčák – Goslin (86. J. Buchel), Egert (81. Mašulovič) – Duda (55. Halabrín), Twardek (46. Hezoučký, 86. Niarchos), Šumbera – Sukisa
Spartak: Takáč – Čurma (46. Saymon), Kóša, Twardzik, Trajkovski – Iván (69. Savvidis), Procházka – Grič (46. Bukata), Vlasko, Yao (46. Bamidele Isa) – Boateng (46. Ristovski)

V úvode zápasu mali loptu viac v moci Trnavčania, domáci sa sústredili na brejkové situácie. Hra však nemala vysoké tempo a pred bránkami bolo málo vzruchu. Prvú strelu do priestoru bránky vyslal domáci útočník Sukisa vo 4. minúte, ale s jeho pokusom si Takáč poradil.

Najvážnejšiu šancu mal Sukisa v 16. minúte, keď po chybe v rozohrávke Trnavy potiahol loptu a dostal sa až pred 16-ku, no loptu po jeho prízemnej strele vyrazil nohami brankár Takáč.

Trnavčania mali prvé zakončenie v 18. minúte, lopta po Vlaskovej strele išla vedľa. Hra sa postupne vyrovnala. Tesne pred odchodom do kabín sa dostal k strele Goslin, ale lopta letela tesne vedľa a tak sa polčas skončil bez gólov.

Trnavčania na začiatku druhého polčasu prestriedali až štyroch hráčov, domáci urobili jednu zmenu. Tieto zmeny hosťom prospeli, neustále sa hralo na strane Senice. V 51. minúte Riskovski hlavou po centri Vlaska namieril nad. O minútu zakončil Prochádza tesne vedľa.

V 55. minúte sa opäť dostal do šance Ristovski, tentoraz po centri Procházku nastrelil hlavou brvno. V 62. minúte závar pre bránkou domácich našťastie vyriešil brankár Ravas. O minútu vystrelil nepríjemne z diaľky Bukata, lopta letela tesne vedľa. Záverečná desaťminútovka priniesla drámu. Najprv sa dostali do vedenia hostia. V 83. minúte po priamom kope sa dostal k odrazenej lopte Ristovski poslal ju do siete.

V 87. minúte po faule v pokutovom území Twardzika na Šumberu z nariadenej penalty vyrovnal Sukisa. Seničanom narástli krídla, v 90. minúte brankár Ravas rýchlo rozohral akciu na Niarchosa, ktorý výborne zakryl loptu, poslal ju do 16-ky nabiehajúcemu Šumberovi a ten prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

Hlasy:

Pavel Šustr, tréner Senice: „Aj po inkasovanom góle som veril, že zápas môžeme vyhrať. Preto som hneď na ihrisko poslal dvoch ofenzívych hráčov. Som veľmi rád, že sa nám podarilo zápas zvládnuť, ale musíme tvrdo pracovať ďalej.“

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Z tohto zápasu sme chceli všetky tri body, preto sme cez polčasovú prestávku prestriedali až štyroch hráčov. Som veľmi sklamaný, celý čas sme dobýjali bránku súpera. Keď sme dali vedúci gól, veril som, že už vyhráme.“

DAC zdolal Liptovský Mikuláš

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:1 (1:1)

Góly: 45.+1 Schäfer, 58. Taiwo, 90.+4 Sharani – 1. Andrič. ŽK: Schäfer (DAC), rozhodovali: Dohál – Straka, Jánošík, 3446 divákov.
Dunajská Streda: Jedlička – Kružliak, Beskorovajnyj, Brunetti – Vera (60. Moumou), Schäfer, Njie (79. Veselovský), Ciganiks – Rymarenko (67. Balič) – Divkovič, Taiwo (79. Sharani)
Liptovský Mikuláš: Luksch – A. Krčík, D. Krčík, Hranáč, Janec (83. Filinský) – Bartoš, Staš – Laura (69. Pinte), Flak (36. Kim), Káčerík (69. Švec) – Andrič (83. Voško)

Hostia mali na pôde vicemajstra raketový štart do stretnutia. Už v 1. minúte sa dlhá lopta odrazila od Kružliaka, Jedlička stál od bránky príliš ďaleko a Andrič umiestnil loptu do siete – 0:1.

Domáci mohli vyrovnať v 7. minúte, strelu Divkoviča však Luksch vyrazil. Po štvrťhodine spálil tutovku Vera, ktorý po centri Ciganiksa prepokol z päťky bránku hostí. V 32. minúte mohol nováčik zdvojnásobiť náskok, po Laurovej spätnej prihrávke chýbali Stašovmu pokusu centimetre.

Hráči DAC sa dočkali vyrovnania v nadstavenom čase prvého polčasu, keď z diaľky parádne trafil Schäfer – 1:1.

V 58. minúte parádnou strelou Divkovič rozozvučal hornú žrď, odrazená lopta sa dostala k Taiwovi, ktorý z päťky nedal Lukschovi šancu – 2:1. Tempo hry po vedúcom góle DAC upadlo.

Zvýšiť náskok domácich mohol aktívny Taiwo, ktorý postupoval na Lukscha, brankár Liptákov však jeho strelu zlikvidoval. V 78. minúte mal gól na hlave Njie, po rohu tesne minul cieľ. Triumf DAC spečatil v nadstavenom čase Sharani.

Hlasy

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: „Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Hlavne po tom, ako sme trikrát za sebou prehrali. Štvrtkový duel s Partizanom Belehrad nám odčerpal veľa energie. Dnes to nebolo o taktike a fyzickej stránke, ale skôr o mentálnej. Potrebovali sme vyhrať sami nad sebou a zdolať Liptovský Mikuláš. Verím, že po tomto víťazstve sa vrátime sebavedomím tam, kde sme boli pred tromi prehratými zápasmi.“

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: "Chcem domácemu trénerovi a mužstvu zagratulovať k zaslúženému víťazstvu, ktoré sa však nerodilo ľahko. Dali sme rýchly gól z prvej akcie zápasu. V prvom polčase sme prehusťovali stred ihriska, aj keď domáci mali nejaké možnosti, so šťastím sme odolávali. Čo ma najviac mrzí, je gól do kabíny.

V úvode druhého polčasu domáci pokračovali v útočení a strelili druhý gól, po ktorom sme ožili. Žiaľ, dostávame góly po vlastných chybách. V závere sme tlačili, išli sme za vyrovnaním, no súpera sme pustili do brejkovej situácie a bolo rozhodnuté. Verím, že o týždeň sa v Trnave predvedieme v lepšom svetle."

Žilina si vezie domov tri body

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MŠK Žilina 0:1 (0:0)

Gól: 54. Jambor. ŽK: Sloboda, Gamboš, Menich, Čonka – Kopas, Mráz. Rozhodovali: Mastiš – Roszbeck, Košecký, 689 divákov.
Zlaté Moravce-Vráble: Kira – Čögley (20. Chren), Menich, Bednár, Čonka – Gamboš (64. Švec), Sloboda – Kyziridis, Ďubek, Kolesár – Yilmaz
Žilina: Petráš – Suľa, Kopas, Nemčík, Sluka – Mráz – Myslovič (84. Kiwior), Slebodník, Goljan (77. Gono) – Kaprálik (46. Rusnák, 67. Ďuriš), Jambor (67. Jibril)

Od úvodných minút sa na ťažkom teréne v hustom daždi hral obojstranne otvorený futbal. Už v 8. minúte Kaprálik spätnou prihrávkou našiel Jambora, ktorého strelu jeden z domácich obrancov zblokoval. V 13. minúte sa po Čonkovom centri v dobrej pozícii ocitol Ďubek, ale z hranice malého vápna netrafil žilinskú bránku.

V 21. minúte vyskúšal šťastie Yilmaz, ale Suľa jeho pokus odvrátil na roh. Po polhodine hry Myslovičovu šikovnú obaľovačku z hranice šestnástky Kira vytesnil na roh. Do vedenia mohli ísť domáci v 40. minúte, keď Yilmaz posunul loptu Kyziridisovi, ale ten zoči-voči Petrášovi netrafil.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie Žilinčania. V 46. minúte striedajúci Rusnák nabil Myslovičovi, ktorého strela trafia Menicha. V 50. minúte Goljanovu prudkú strelu Kira vyrazil pred seba a loptu upratal Chren do bezpečia.

Do vedenia išli hostia v 54. minúte, keď Sluka z pravej strany poslal polovysoký center do malého vápna a Jamnbor sa zblízka presadil cez Menicha. V 76. minúte vystrelil približne z 25 m Slebodník, Kira jeho pokus s námahou vyrazil.

Vyrovnanie mal na kopačkách v 85. minúte Kyziridis, ale jeho strelu do prázdnej bránky odvrátil v poslednej chvíli Suľa na roh. V závere neskončila v sieti ani Yilmazova hlavička.

Hlasy

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: „Dnešný zápas sme prehrali jedným gólom. Veľkým mínusom je, že sme si vytvorili asi osem streleckých príležitostí, ale gól sme opäť nedali. Napriek oslabeniam sme hrali to, čo sme chceli, ale musímepopracovať na koncovke.“

Pavol Staňo: „Nevedeli sme, či sa zápas kvôli počasiu vôbec odohrá. Nakoniec to bol výborný zápas plný ťažkých súbojov. Tešíme sa, že sa nám to podarilo zvládnuť. S výkonom takého mladého mužstva som spokojný. Okrem hry potešil aj výsledok.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FK Senica