Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan zdolal Trenčín 2:0. Presadil sa až po červenej karte pre hostí

Futbalisti FK Pohronie zvíťazili v sobotnom domácom zápase 2. kola Fortuna ligy nad Michalovcami 2:0. O troch bodoch rozhodli už v prvom polčase, keď sa presadili Ladji a Miloš Lačný.

31.07.2021 20:04
Slovan, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia na zápase Slovana proti Trenčínu.
debata (9)

FK Pohronie – MFK Zemplín Michalovce 2:0 (2:0)

Góly: 9. Ladji, 17. Lačný. Rozhodovali: Kišš – Vorel, Zemko. ŽK: Špiriak, Výbošťok – Begala, Kvocera, 897 divákov.
Pohronie: Slančík – Špiriak, Paluszek, Čmovš, Blahút – Badolo (80. Šmatlák), Pajer, Mazan, Ladji (70. Výbošťok) – Adler Da Silva (90. Jenat), Lačný
Michalovce: Száraz – Kotula, Artabe, Vaško, Vojtko – Neofytidis – Magda (46. Trusa) Begala (67. Popovits), Oshima (67. Kvocera), Žofčák (84. Ranko) – Kanu

Pohronie začalo aktívne, od začiatku sa tlačilo pred bránku súpera. Száraz musel zasahovať už v druhej minúte po strele Adlera a v šiestej išiel do víťazného súboja s Lačným, ktorý nebezpečne číhal na päťke. V deviatej bol však prikrátky na presnú strelu Ladjiho spoza šestnástky – 1:0.

Hostia odpovedali ešte pred štvrťhodinou, Žofčák po spolupráci s Kanuom rozvlnil sieť krúžnou strelou, ale podľa čiarového arbitra z ofsajdu. Domáci túto výstrahu zobrali vážne a zvýšili na 2:0 po peknom prieniku Lačného do stredu pokutového územia, odkiaľ zasunul loptu parádne k žrdi.

Futbalisti Pohronia dominovali na ihrisku aj v ďalších minútach, ale do vyloženej šance sa nedostali a v závere polčasu mohli pykať. Michalovčania ožili a mohli skórovať najmä v 38. minúte, keď sa aktívny Kanu pekne dostal do pokutového územia, dobre vystrelil, ale kvalitný zákrok predviedol aj brankár Slančík.

Pohronie malo šancu hneď na začiatku druhého polčasu. Badolo vyslal center z pravej strany na bližšiu žrď, kde hlavičkoval Adler, no mieril nepresne. Hostia sa potom viac snažili smerom dopredu, pohrozili Kotulom, ktorý spoza veľkého vápna parádne strieľal k žrdi a poriadne natiahol domáceho gólmana.

Ten už v ďalšom priebehu nemal výraznejšiu prácu, chýbali vyložené šance, takže polčasový stav zostal nemenný. Nedokázal ho zmeniť ani Blahút v závere, keďže jeho tvrdá strela bola zblokovaná.

Hlasy

Gergely Geri, tréner Pohronia: "Úvod nám vyšiel výborne. Hrali sme to, čo sme si zaumienili. Máme však úzky káder, na lavičke sme mali dorastencov, ktorí poriadne ani dorasteneckú ligu nehrali, takže sily nám postupne dochádzali. Začali sme byť pasívnejší, ale bola tam i kvalita súpera, ktorú treba rešpektovať.

V kľúčových momentoch nás výrazne podržal brankár Slančík. Je to vydreté víťazstvo. Potrebujeme sa posúvať ďalej. S výkonom nie som celkom spokojný. Verím, že ak posilníme mužstvo, kvalita pôjde vyššie.“

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Nezvládli sme začiatok zápasu, čo ma veľmi mrzí. Nedostatočne sme pokryli útočníkov súpera. Zápas sme si prehrali hneď na jeho začiatku. Potom sme sa snažili niečo s nepriaznivým výsledkom urobiť, či už zmenami, alebo lepším pohybom, bohužiaľ sme nestrelili kontaktný gól. Nabehali sme sa, natrápili, no bod sme nezískali.“

Na Slovan prišlo takmer 3-tisíc divákov

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 2:0 (0:0)

Góly: 61. Weiss ml. (z 11 m), 67. Zmrhal. ŽK: Rabiu, Križan, Pauschek – Lavrinčík, Ibrahim, Yem, ČK: 56. Lavrinčík (Trenčín) po 2. ŽK. Rozhodovali: Gemzický – Poláček, Jekkel, 2889 divákov.
Slovan: Šulla – Medveděv (46. Pauschek), Abena, Križan, Zmrhal – Lichý, Rabiu – Hrnčár (64. Henty), Weiss ml. (71. De Marco), Čavrič (46. Ratao) – Strelec (87. Kankava)
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Madu, Pirinen – Zubairu (88. Šulek) – Lavrinčík, Kadák – Azango (88. Ghali), Ibrahim (83. Ikoba), Tučný (76. Gaži)

Slovan vyrukoval v základnej zostave aj s Križanom, ktorého prestup práve z Trenčína dotiahol len tento týždeň. Nový stopér domácich sa ocitol v prvej výraznejšej príležitosti zápasu, po centri Hrnčára z priameho kopu sa mu však v šestnástke ani na dva razy nepodarilo zakončiť.

„Belasí“ boli častejšie na súperovej polovici, ale nešlo im vypracovať si vyložené šance a úvodu stretnutia celkovo chýbala väčšia iskra. Rozhýbať priebeh sa snažil Weiss, po jeho prihrávke sa v pokutovom území uvoľnil Čavrič, no vystrelil nedôrazne a iba do miest, kde stál pripravený trenčiansky brankár Kukučka.

Takmer po polhodine hry síce rozvlnil sieť Hrnčár, jeho zásah po dlhom preskúmavaní VAR-om neplatil pre ofsajd. Trenčania pohrozili ojedinelým zábleskom, po autovom vhadzovaní a centri netrafil bránku Azango. Vzápätí mal na opačnom konci veľkú možnosť Strelec, ktorý tesne neusmernil prudkú prihrávku Hrnčára do priestoru troch žrdí.

Domáci chceli prelomiť bezgólový stav a už cez polčas poslali na ihrisko dvoch čerstvých futbalistov, Pauschek a Ratao vystriedali Medveděva s Čavričom. Prvú šancu po zmene strán však mali hostia, po Maduovom centri nehlavičkoval presne Ibrahim. Následne sa ku strele dostal Kadák, ktorého pokus zneškodnil Šulla.

Trenčania boli v druhom dejstve iniciatívnejší, v 51. minúte vypálil z druhej vlny Yem a iba tesne minul bránku Slovana. Onedlho sa zopakovala situácia z prvého polčasu, Strelec skóroval, lenže o gólovú radosť ho obral ofsajdový verdikt arbitrov. Lavrinčík oslabil Trenčín v 56. minúte, keď za faul videl druhú žltú a červenú kartu.

„Belasí“ to mohli okamžite využiť, prihrávka z pravého krídla prešla krížom cez šestnástku, našiel si ju Weiss a jeho strelu tečoval Yem. Tentoraz však rozhodol VAR v prospech domácich, posúdil, že Yem zahral pri obrannom zákroku rukou a namiesto rohu sa kopala jedenástka, ktorú suverénne premenil Weiss. Potom sa už zápas zlomil, Rabiu adresoval prihrávku nabiehajúcemu Zmrhalovi a ten prekonal Kukučku – 2:0.

Bratislavčania mohli rýchlo viesť aj o tri góly, Lichý našiel v šestnástke Weissa, ktorému nesadlo zakončenie z prvej. Po rýchlom brejku nezužitkovali prízemný center Čavriča z ľavej strany Henty ani Ratao, no Slovan to až tak nemuselo mrzieť. V závere nepripustil zdramatizovanie duelu, strelu striedajúceho Ikobu zlikvidoval Šulla.

Hlasy

Boris Kitka, asistent trénera Slovana: "Môžeme byť spokojní s víťazstvom, získalo sme to, čo sme chceli. Naša hra však nebola úplne optimálna. Prvý polčas nebol zlý, potom sme boli pasívni. Vedeli sme, že Trenčín bude silný na lopte. V defenzívnej fáze sme boli veľmi málo pohybliví, nedokázali sme ich dostať pod tlak.

Zápas určite ovplyvnilo vylúčenie, po ktorom sme sa dostali do vedenia. Po vylúčení mi chýbal z našej strany väčší hlad. Z tohto pohľadu to bolo do ofenzívy málo, aj diváci by si priali, aby sme strelili viac gólov súperovi, ktorý hral o jedného menej."

Peter Hlinka, tréner Trenčína: "Myslím si, že moje mužstvo podalo veľmi solídny výkon. Prehrali sme síce 0:2, ale ukázali sme, že naše mechanizmy začínajú fungovať. Proti favoritovi ligy sme ukázali ofenzívnu kvalitu. Zápas ovplyvnili vylúčenie a pokutový kop, aj v početnej nevýhode sme mali akcie, ktoré sme nedotiahli do úspešného konca.

Najväčšia škoda bola, že sme nezužitkovali kvalitné akcie, začiatok druhého polčasu bol v našej réžii, žiaľ, finálna fáza nebola optimálna. V závere sme sa snažili vyťažiť maximum, súper si to už ukočíroval."

2. liga

KFC Komárno – MŠK Žilina B 1:1 (1:0)
Góly: 21. Domonkos – 85. Leitner. Rozhodoval: Sučka, ŽK: Tóth, Šimko, Abrahám – Yenne, Owusu.

Slavoj Trebišov – MŠK Námestovo 1:0 (1:0)
Gól: 20. Rypák. Rozhodoval: Valent, ŽK: Begala.

MŠK Púchov – Partizán Bardejov 1:1 (0:0)
Góly: 54. Chríbik – 89. Da Silva (z 11 m). Rozhodoval: Ruc. ŽK: Lacko – Salisu, Zemko.

FC Košice – FK Humenné 1:1 (1:1)
Góly: 31. Pačinda (z 11 m) – 38. Hamuľak. Rozhodoval: Ihring, ŽK: Mosquera, Karaš, Pavúk – Komár, Hatok.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Michalovce #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa