Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Štyri góly do polčasu. Trenčania na úvod sezóny vyškolili ViOn

Futbalisti AS Trenčín odštartovali novú sezónu Fortuna ligy vysokým triumfom na domácom štadióne.

23.07.2021 22:02
SR Futbal FL 1. kolo Trenčín ViOn TNX Foto: ,
Trenčianski futbalisti sa tešia z gólu v zápase proti ViOn-u.
debata (2)

V piatkovom otváracom stretnutí 1. kola zdolali FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:0. Dva góly strelil Jakub Kadák, jeden zásah pridali Adam Tučný a Richard Križan.

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:0 (4:0)
Góly: 29. a 40. Kadák, 13. Tučný, 45. Križan. Rozhodovali: Ziemba – Vorel, Jekkel, ŽK: Križan, Azango – Kyziridis, Menich, 586 divákov
Trenčín: Kukučka – Yem, Križan, Ramon, Madu – Kadák (75. Kmeť), Lavrinčík, Zubairu – Tučný (67. Gaži), Ibrahim (67. Ikoba), Azango (85. Ghali)
ViOn: Kira – Čögley, Menich, Bednár, Čonka – Sloboda, Tóth (38. Gamboš) – Mondek, Kyziridis, Chobot (46. Yilmaz) – Švec (46. Ďubek)

Úvodné minúty priniesli opatrný futbal z oboch strán. V 10. minúte potiahol loptu cez viac ako polovicu ihriska Tučný. Pred pokutovým územím prihral Kadákovi, ten sa dokázal uvoľniť cez brániaceho hráča, ale Kira bol na mieste a loptu vyrazil.

O tri minúty sa už domáci dostali do vedenia. Lavrinčík napriahol z úctyhodnej diaľky, Kira loptu vyrazil priamo na dobiehajúceho Tučného, ktorý už nemal problém poslať ju do siete – 1:0. V 22. minúte už mohlo byť 2:0.

V pokutovom území sa k zakončeniu po zemi dostal Ibrahim, no brankár hostí bol na mieste. Vyrovnanie mohol priniesť únik Chobota, z ťažkého uhla však nenamieril presne. Gól tak padol na opačnej strane ihriska. Po nákope Zubairua bol Kadák v osobnom súboji skôr ako Kira, loptu si posunul do strany a do prázdnej bránky skóroval.

V závere polčasu Ibrahim vybojoval loptu pred súperovou šestnástkou, vďaka čomu sa až traja Trenčania rútili na Kiru. Ibrahimov pokus vyrazil, no domáci útočník ešte loptu zachytil, prihral Kadákovi a ten do prázdnej brány upravil na 3:0. Bodku za úvodným dejstvom dala Križanova hlavička, ktorá zapadla do horného rohu bránky.

Alen Ožbolt Čítajte viac Potvrdené. Slovan uvoľnil dvoch hráčov na hosťovania

Hostia mali príležitosť znížiť hneď v úvode druhého polčasu. Striedajúceho Ďubeka vychytal pohotový Kukučka a odrazenú loptu Yilmaz poslal trestuhodne nad bránku. ViOn tento moment vzpružil a bol oveľa aktívnejší ako v prvom dejstve.

V 62. minúte to bol opäť Yilmaz, ktorý sa uvoľnil v pokutovom území, no z 11 metrov netrafil priestor troch žrdí. Na opačnej strane ihriska mohol pridať svoj druhý gól v zápase Tučný. Z priameho kopu trafil iba žrď Kirovej bránky.

V 70. minúte sa opäť vyznamenal Kukučka, keď zneškodnil Bednárovu hlavičku zblízka. Záver stretnutia sa už za rozhodnutého stavu dohrával.

SR Michalovce šport futbal FL MFK príprava štart KEX Čítajte viac Aj Michalovce ukázali nové logo. Pred sezónou poslovenčili tím

Peter Hlinka, tréner Trenčína: "Videli sme dva rozdielne polčasy. V prvom sme dominovali a splnili sme do bodky, čo sme si predsavzali. Do zápasu sme vstúpili odvážne. Dokázali sme využiť súperove chyby a zaslúžene sme vyhrávali 4:0.

Druhý polčas nastala zmena, čo ma veľmi prekvapilo. Súper mal tlak. Prehrávali sme osobné súboje. Mali sme trošku fyzický deficit, prestriedali sme, ale obraz hry sa veľmi nezmenil.

Až ku koncu sme kontrolovali priebeh zápasu, ale po prestávke boli hostia lepší a zaslúžili si streliť gól. Nás v zápase udržal brankár Kukučka."

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Zápas prebiehal, ako ste videli. Prvý polčas sme boli v stredovej zóne, kde sme sa snažili robiť pressing a vykrývať priestory. Inkasovali sme prakticky zo všetkého, čo nám psychicky nepomohlo.

Druhý polčas sme chceli zvýšiť tlak, skorigovať výsledok a inak pristupovať k nastaveným veciam. Ukázali sme potom tvár, ktorou sa chceme prezentovať. Ešte je pred nami dlhá cesta, aby to fungovalo celý zápas. Mojim hráčom verím a dúfam, že to bude krok po kroku lepšie."

2 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #ViOn Zlaté Moravce