Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Všetci títo černosi... Čech sa kajá za výrok o útočníkovi Slovana

Slovenský pohár spoznal v stredu večer svojho víťaza. Stal sa ním bratislavský Slovan, ktorý na Tehelnom poli zdolal Ružomberok 1:0. Viac ako nudné predstavenie však zaujali mimofutbalové veci.

09.07.2020 18:52
Slovan a Žilina Foto: ,
Rafael Ratao zo Slovana.
debata (33)

V priebehu štvrtka sme vás už informovali o nezhodách medzi fanúšikmi Slovana a hráčmi.

Okrem toho však pozornosť priaznivcov futbalu na seba upútal aj David Holoubek. Český tréner, ktorý nedávno viedol aj Ružomberok, bol spolukomentátorom priameho prenosu Českej televízie.

Ten „zaujal“ postrehom z polovice druhého polčasu. Po tom, ako slovanista Rafael Ratao fauloval Ružomberčana Lukáša Kojnoka.

„Vrazí do neho, otočí sa a ešte sa tomu čuduje. Je to nepochopiteľné. Namiesto toho, aby sa ospravedlnil hráčovi, ktorého zraní, odchádza a čuduje sa. Zase všetci títo černosi v tejto chvíli… Prekáža mi toto správanie,“ prekvapil Holoubek.

Jeho poznámka vyvolala na internete viacero popudlivých reakcií. Sám Holoubek si však uvedomuje, že povedal niečo, čo nemal, čo vyznelo prinajmenšom nemiestne.

„V prvom rade sa nechcem zriekať zodpovednosti za moje vyjadrenie. Pripúšťam, že môj výrok bol veľmi nešťastný a sám som si to uvedomil ihneď po tom, ako zaznel v éteri v televíznom prenose. Verte mi, že nebol vyslovený so žiadnym rasistickým podtextom voči Rafaelovi Rataovi,“ uviedol pre sport.sk.

Holoubek zároveň dodal, že s hráčmi tmavej farby pleti má skúsenosti, má s nimi korektný vzťah a označil ich za emotívnejších. A dodal, že rasizmus nemá vo futbale čo hľadať.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok #Slovenský pohár #David Holoubek #Rafael Ratao