Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hnev a urážky. Slovanistov rozladili vlastní hráči i zväz

Finále Slovenského pohára prinieslo očakávaného víťaza. Slovan Bratislava v ňom uspel nad Ružomberkom 1:0.

09.07.2020 10:27
Slovan, Michalovce Foto: ,
Diváci na tribúnach Tehelného poľa.
debata (46)

Pre najslávnejší slovenský klub je to úspešná sezóna. Zahral si v nej v základnej skupine Európskej ligy, kde obstál so cťou. Na domácej scéne vyhral všetko, čo sa dalo – titul i pohár.

Povedali by ste si – dôvod, a nie jeden, na poriadne oslavy. Lenže v stredu večer to tak na Tehelnom poli nevyzeralo. Hráči sa síce tešili, no fanúšikov obišli.

Video

Vyhli sa tradičnej ďakovačke s tribúnami, čo nenechalo priaznivcov Slovana chladnými. Najmä nie kotol, kde sa združuje najtvrdšie jadro.

„Nemilým prekvapením bola reakcia hráčov a postoj k ich dvanástemu hráčovi. Po prečkaní celého slávnostného ceremoniálu sme sa spoločnej ďakovačky nedočkali a zostali sme absolútne odignorovaní,“ píše sa v stanovisku Ultras Slovan.

„Milým prekvapením bolo, že ako jediní dvaja z celého klubu prišli s nami osláviť triumf majiteľ klubu a športový riaditeľ. Ostatní nám týmto napľuli do tváre a doslovne nám preukázali dissrešpekt! Asi ste zabudli na to, že my sme Slovan,“ dodali ultras vo facebookovom statuse.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Dohady hovoria o tom, že hráči Slovana sa tentoraz odmietli potešiť so svojimi fanúšikmi kvôli udalostiam z predošlého ligového zápasu s Michalovcami.

Počas neho vytiahol kotol kontroverzný transparent s nápism White Lives Matter.

Podľa mnohých komentárov práve ten zostal tŕňom v oku hráčov. V kádri Slovana sú totiž aj viacerí futbalisti tmavej farby pleti, ktorí sa údajne mohli cítiť dotknutí.

Podobným prejavom, aký sa udial v súboji s Michalovcami, sa síce tentoraz fanúšikovia Slovana vyhli, neobišli však Slovenský futbalový zväz, organizátora Slovenského pohára.

Na jeho adresu či adresu jeho funkcionárov – vrátane šéfa Jána Kováčika – padali viackrát počas zápasu najvrdšie urážky.

Na Slovan čaká ešte posledný zápas sezóny, taktiež doma. V sobotu privíta v derby Trnavu, po zápase prídu na rad majstrovské oslavy.

Aké budú?

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok #Ivan Kmotrík #Slovenský pohár #ultras slovan