Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Antošík: Nevylučujem koniec profesionálneho futbalu na Slovensku

Slovenský i svetový šport ustúpili koronavírusu. Kým boj s pandémiu pokračuje bez známeho konca, kluby odhadujú rozsah škôd, ktoré narastajú každým dňom. Keď dopad vírusu selektujeme na futbal, v ohrození je nielen budúcnosť mnohých klubov, no aj profesionálneho statusu Fortuna ligy.

08.04.2020 11:08
Jozef Antošík. Foto: ,
Možno bude aktuálna spoločná liga s niektorými okolitými štátmi, vraví šéf MŠK Žilina Jozef Antošík.
debata (30)

„Nevylučujem ani takýto scenár,“ povedal majiteľ MŠK Žilina Jozef Antošík pre Denník Šport. Obáva sa, že kluby doplatia na rozmáhajúcu sa krízu krachom: „Určite sa tak stane. Otázka znie, koľko ich bude. Viaceré naše kluby neboli zdravé ani pred krízou.“

Skúsený podnikateľ Antošík radí menším: "Mali by si urobiť krízový plán a zachrániť to, čo je pre pokračovanie po kríze nevyhnutné. Treba robiť a rozhodovať sa rýchlo, lebo už teraz sú najlepšie alternatívy neaktuálne.“

Žilina reagovala na krízu výpoveďami pre 17 futbalistov. Mládežníckym trénerom zariadila dočasnú prácu v potravinárskej fabrike Ryba Žilina, klub je v likvidácii. Aká je budúcnosť MŠK Žilina?

"Pripravil som si dva varianty krízového scenára. Žiaľ, v procese je ten druhý, horší. Naša mládežnícka štruktúra je absolútna priorita. Klub vlastní kvalitnú infraštruktúru. Kvalifikovaní tréneri majú náhradnú prácu. Potrebujeme prežiť v núdzovom režime tak dlho, ako bude treba.

Budúcnosť vidím v tom, aby sme pokračovali vo výchove mládeže. Ostatné je v rovine úvahy. Ak sa bude hrať profesionálna liga, tak lacných hráčov na trhu bude dosť, ale ja chcem hrať s odchovancami.

Keď sa nebude hrať profesionálna liga u nás, tak možno bude aktuálna spoločná liga s niektorými okolitými štátmi."

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga #Jozef Antošík #koronavírus