Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Kozák vyháňal Hyballu zo Slovenska, Nemec sa mu posmieval

Národnostné napätie na tribúnach sa bohužiaľ stalo súčasťou zápasov Slovana Bratislava a Dunajskej Stredy. Taktiež na ihrisku ide neraz o členky. Úroveň prehĺbenej rivality v minulosti dvíhali aspoň tréneri Peter Hyballa a Martin Ševela, ktorí si vymieňali komplimenty a vystupovali voči sebe priateľsky. To sa však zmenilo.

08.12.2019 08:15
Kozák, Hyballa, Foto:
Vľavo tréner Slovana Ján Kozák ml. a na druhej strane kouč Dunajskej Stredy Peter Hyballa.
debata (3)

Ševelu nahradil Ján Kozák ml., syn bývalého reprezentačného kormidelníka si už povie, keď sa mu niečo nepáči. A vystupovanie trénerského soka Hyballu mu rozhodne nie je po chuti. V priebehu sobotňajšieho šlágra 18. kola Fortuna ligy si už počas zápasu niekoľkokrát vymenili názory a nervozita sa preniesla aj na tlačovú konferenciu.

„Nechám to tak,“ začal hodnotenie zápasu Kozák po päťsekundovom tichu. Potom pochválil svojich zverencov, zhodnotil priebeh zápasu, no napokon sa predsa neudržal a pristavil sa pri Hyballovi.

„Už som si na tohto trénera zvykol, ale poviem to, lebo mi to skrátka nedá. Stále vás kŕmi rečičkami o údajnej havárii autobusu, o hráčoch, o rozhodcoch. Urobte si o tom závery samy.

Žiadal by som ale trochu rešpekt od trénera, ktorý by v Nemecku nikdy šancu nedostal, dostal ju na Slovensku a mudruje tu, na moje gusto až príliš,“ cituje Kozáka portál ProFutbal.

Hyballa využil právo zareagovať: "Cez zápas ste mi povedali, aby som sa vrátil do Nemecka. Pôjdem, hneď zajtra, lebo milujem Nemecko a mám tam svoju rodinu. Ale, pán Kozák, potom sa vrátim.

Vždy som rešpektoval vás aj všetkých, prišiel som sem len prezentovať moje videnie futbalu. Nepoviem nič k vám osobne. Ak sa prejavia emócie počas zápasu, pochopím to, ale nerozumiem, prečo ste s tým prišli teraz.“

Kozák už na toto vyjadrenie nereagoval. Po tlačovej konferencii prišlo ešte k jednému nešportovému incidentu, keď novinári slovensko-maďarských portálov podľa ProFutbalu verbálne zaútočili na Kozáka. Ten im poslal vzdušný bozk a zmizol.

Slovan po zápase vydal stanovisko, aby sa medzi fanúšikmi nešírili špekulácie o možnom príchode trénera Vladimíra Weissa staršieho na lavičku. Hyballa mal totiž Kozákovi povedať: „Aj tak ťa nahradí Vladimír Weiss.“ Slovo si vzal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.:

"Dementujem tvrdenia o tom, že by mal Jána Kozáka ml. nahradiť Vladimír Weiss alebo akýkoľvek iný tréner. Nemáme záujem o iného trénera, keďže súčasný realizačný tím má moju plnú dôveru. Tréner DAC však má čiastočne pravdu.

Skutočne máme záujem o Weissa, avšak o Vladimíra Weissa mladšieho v pozícii hráča. Neviem odkiaľ má tréner DAC takéto informácie a prečo má potrebu cez zápas takto provokovať nášho trénera. Každopádne, trénerovi DAC prajem všetko dobré k nedávnym narodeninám, snáď dnes dostal pekný darček.“

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Ján Kozák ml. #Fortuna liga #Ivan Kmotrík ml. #Peter Hyballa