Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kozák vyháňal Hyballu zo Slovenska, Nemec sa mu posmieval

Národnostné napätie na tribúnach sa bohužiaľ stalo súčasťou zápasov Slovana Bratislava a Dunajskej Stredy. Taktiež na ihrisku ide neraz o členky. Úroveň prehĺbenej rivality v minulosti dvíhali aspoň tréneri Peter Hyballa a Martin Ševela, ktorí si vymieňali komplimenty a vystupovali voči sebe priateľsky. To sa však zmenilo.

08.12.2019 08:15
Kozák, Hyballa, Foto:
Vľavo tréner Slovana Ján Kozák ml. a na druhej strane kouč Dunajskej Stredy Peter Hyballa.
debata (3)

Ševelu nahradil Ján Kozák ml., syn bývalého reprezentačného kormidelníka si už povie, keď sa mu niečo nepáči. A vystupovanie trénerského soka Hyballu mu rozhodne nie je po chuti. V priebehu sobotňajšieho šlágra 18. kola Fortuna ligy si už počas zápasu niekoľkokrát vymenili názory a nervozita sa preniesla aj na tlačovú konferenciu.

„Nechám to tak,“ začal hodnotenie zápasu Kozák po päťsekundovom tichu. Potom pochválil svojich zverencov, zhodnotil priebeh zápasu, no napokon sa predsa neudržal a pristavil sa pri Hyballovi.

„Už som si na tohto trénera zvykol, ale poviem to, lebo mi to skrátka nedá. Stále vás kŕmi rečičkami o údajnej havárii autobusu, o hráčoch, o rozhodcoch. Urobte si o tom závery samy.

Žiadal by som ale trochu rešpekt od trénera, ktorý by v Nemecku nikdy šancu nedostal, dostal ju na Slovensku a mudruje tu, na moje gusto až príliš,“ cituje Kozáka portál ProFutbal.

Hyballa využil právo zareagovať: "Cez zápas ste mi povedali, aby som sa vrátil do Nemecka. Pôjdem, hneď zajtra, lebo milujem Nemecko a mám tam svoju rodinu. Ale, pán Kozák, potom sa vrátim.

Vždy som rešpektoval vás aj všetkých, prišiel som sem len prezentovať moje videnie futbalu. Nepoviem nič k vám osobne. Ak sa prejavia emócie počas zápasu, pochopím to, ale nerozumiem, prečo ste s tým prišli teraz.“

Kozák už na toto vyjadrenie nereagoval. Po tlačovej konferencii prišlo ešte k jednému nešportovému incidentu, keď novinári slovensko-maďarských portálov podľa ProFutbalu verbálne zaútočili na Kozáka. Ten im poslal vzdušný bozk a zmizol.

Slovan po zápase vydal stanovisko, aby sa medzi fanúšikmi nešírili špekulácie o možnom príchode trénera Vladimíra Weissa staršieho na lavičku. Hyballa mal totiž Kozákovi povedať: „Aj tak ťa nahradí Vladimír Weiss.“ Slovo si vzal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.:

"Dementujem tvrdenia o tom, že by mal Jána Kozáka ml. nahradiť Vladimír Weiss alebo akýkoľvek iný tréner. Nemáme záujem o iného trénera, keďže súčasný realizačný tím má moju plnú dôveru. Tréner DAC však má čiastočne pravdu.

Skutočne máme záujem o Weissa, avšak o Vladimíra Weissa mladšieho v pozícii hráča. Neviem odkiaľ má tréner DAC takéto informácie a prečo má potrebu cez zápas takto provokovať nášho trénera. Každopádne, trénerovi DAC prajem všetko dobré k nedávnym narodeninám, snáď dnes dostal pekný darček.“

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Ján Kozák ml. #Fortuna liga #Ivan Kmotrík ml. #Peter Hyballa