Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar nevylúčil odchod zo Slovana. Klub má vyhliadnutú náhradu

Je nezastaviteľný. V domácej súťaži má na konte viac gólov ako zápasov, v Európskej lige mu k dokonalému priemeru chýba jeden presný zásah. Celkovo ich Andraž Šporar od príchodu do Slovana Bratislava v januári minulého roka zaznamenal 58 v 76 súťažných vystúpeniach. Nečudo, že je o slovinského bombardéra záujem na západe Európy.

06.12.2019 13:57
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar je s jedenástimi gólmi najlepší strelec Fortuna ligy.
debata

Šporara údajne sledujú z Anglicka, Talianska, Francúzska i Nemecka. Ako vníma útočník záujem z kvalitnejších súťaží? "Veľmi pozitívne. Je to dobré pre mňa, Slovan aj celú slovenskú ligu. Nie je to však len o mne, ale aj o mojich spoluhráčoch. Je to len potvrdenie toho, že máme za sebou veľmi kvalitné obdobie.

Odohrali sme množstvo ťažkých a kvalitných zápasov. Dostali sme Slovan presne tam, kam patrí a verím, že to takto bude aj v ďalšom období. Je úplne normálne, že kluby sledujú moje zápasy a takisto aj reprezentáciu, lenže to nie je len o mne.

Máme tu aj ďalších dobrých hráčov, ktorí sú zaujímaví pre iné kluby," povedal Šporar pre šport.sk a na konkrétnu otázku, či už v zime odíde zo Slovana, s úsmevom odvetil: „To neviem a nevidím do budúcnosti.“

Klub z hlavného mesta má v prípade odchodu streleckej hviezdy dve alternatívy. Spoľahnúť sa na osemnásťročného Dávida Strelca alebo priviesť posilu do základnej zostavy. Športový riaditeľ klubu Richard Trutz pre rovnaký zdroj potvrdil, že Slovan sleduje útočníka bulharského Lokomotivu Plovdiv Alena Ožbolta.

Ide o 23-ročného Šporarovho krajana, ktorý však zatiaľ nedosahuje jeho gólovú bilanciu. „Je to môj kamarát a hrali sme spolu aj v reprezentácii. Je to úplne normálne, že sa o neho Slovan zaujíma. Ak by som náhodou odišiel, Slovan bude potrebovať nového hrotového útočníka.

Dobre vieme, že bude hrať o účasť v Lige majstrov alebo Európskej lige a pre samotného Dávida Strelca by to bolo ťažké. Preto hľadajú v klube ďalšieho útočníka. Ak by prišiel, bola by to dobrá voľba, pretože je dobrý hráč. Aj keď, hrať za Slovan vôbec nie je ľahké,“ povedal Šporar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #Andraž Šporar #PFC Lokomotiv Plovdiv #Alen Ožbolt