Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trestný čin priamo na ihrisku?

Nedeľňajšie derby Slovan - Trnava môže mať trestnoprávnu dohru. Polícia na základe kamerových záznamov chytila diváka, ktorý pred koncom zápasu vybehol z hľadiska a spoza bránky napadol kapitána Spartaka.

16.09.2019 14:35 , aktualizované: 18:42
debata (21)

VIDEO: Pozrite si útok fanúšika v zápase Slovan – Spartak a tiež stanovisko polície. Čo výtržníkovi hrozí?

Video

Paradoxné na celej situácii je, že má ísť o občana Rakúska, čo potvrdila hovorkyňa polície. Fanúšikovia Slovana majú družbu s fanúšikmi Austrie Viedeň. Zadržaný muž je podozrivý z trestného činu výtržníctva.

„V súvislosti s uvedeným prípadom policajti na základe kamerových záznamov stotožnili podozrivého muža, ktorého následne na Bajkalskej ulici obmedzili na osobnej slobode pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva,“ povedala Veronika Slamková, hovorkyňa Krajskej polície v Bratislave. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.

„V súvislosti s nedeľňajším zápasom zaznamenali policajti viaceré narušenia verejného poriadku,“ vysvetlila Slamková. Dodala, že za neuposlúchnutie výzvy policajta bola na mieste uložená bloková pokuta dvom osobám. Tri osoby boli predvedené za účelom vysvetlenia. Dvom osobám bola pre podozrenie z protiprávneho konania obmedzená osobná sloboda a boli eskortované na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov.

Slovan pristúpil k trestu pre fanúšikov. „Dôrazne odsudzujeme konanie dvoch jednotlivcov, ktorí preskočili reklamný perimeter. Obaja páchatelia boli zadržaní a bude im udelený doživotný zákaz navštevovať domáce i vonkajšie zápasy ŠK Slovan. V prípade disciplinárneho konania voči klubu a udelenia finančného trestu budeme v zmysle platnej legislatívy vymáhať škodu od týchto jedincov. Nemôžeme sa stotožniť a tvrdo odsudzujeme správanie niektorých jednotlivcov, ktorí žiaľ absolútne pokazili dojem zo zápasu,“ uviedol v stanovisku klub.

Slovan - Trnava vo fotografiách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana si pripravili na derby s...

Ten požiadal Políciu SR o identifikáciu „fanúšikov“, ktorí zneužili derby. "Jednotlivci, ktorí aj napriek viacnásobnému upozorneniu hlásateľa a usporiadateľov hádzali predmety na hraciu plochu a iným spôsobom narušovali a dehonestovali priebeh zápasu, sú zaznamenaní na kamerových záznamoch a po ich identifikácii okrem trestnoprávnej zodpovednosti bude klub udeľovať tresty v podobe zákazu návštevy zápasov ŠK Slovan,“ uviedol klub.

Klub tvrdí, že na štadióne zvýši bezpečnosť. „Touto cestou sa ospravedlňujeme klubu FC Spartak Trnava a najmä kapitánovi Bogdanovi Mitreovi,“ dodal Slovan Bratislava.

Spartak uviedol, že „inzultácia hráča fanúšikom v riadnom hracom čase je ojedinelý jav aj v ligách oveľa temperamentnejších národov a v tomto prípade vyslovujeme nulovú toleranciu takémuto činu.“

Hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Monika Jurigová sa vyjadrila, že sa týmto prípadom bude zaoberať Disciplinárna komisia SFZ. „V tejto chvíli však nemáme všetky podklady od delegovaných osôb. Hneď, ako ich zväz získa, preštuduje si ich a na svojom zasadnutí vo štvrtok, 19. septembra sa bude touto záležitosťou zaoberať,“ povedala Jurigová.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava