Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Žilina stratila dôležité body, Trenčania odišli zo Zemplína naprázdno

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa nevyhrali vo Fortuna lige už päť zápasov v sérii. V sobotu nestačili v dueli 8. kola doma na FC Nitra a prehrali hladko 0:3.

14.09.2019 17:05 , aktualizované: 21:53
Dunajská Streda Foto: ,
Dunajská Streda vyhrala doma so Senicou.
debata (2)

V úvode duelu boli aktívnejší domáci futbalisti, no strela Kleca spoza šestnástky nemala patričnú presnosť. Postupom času hostia hru vyrovnali a išli do vedenia hneď z prvej šance. Lopta sa z ľavej strany dostala na šestnástku, kde si nabehol popri Tesákovi Šefčík, zvládol súboj s brankárom Vantrubom a zakončoval už za jeho chrbtom medzi opustené žrde – 0:1.

Nitrania dostali krídla a mali aj ďalšiu šancu po rýchlej akcii, krížna strela Chobota bola obzvlášť nebezpečná, ale lopta napokon putovala vedľa žrde. Pohronie následne pohrozilo po peknej prihrávke Tesáka z ľavej strany pred bránku, Zacharovi chýbali centimetre aby loptu trafil pred odkrytou bránkou. Skúšal to následne v šestnástke i voľný Mészáros, ale slabšie zakončil, Šípoš si s touto situáciou poradil.

V 28. minúte sa o slovo znovu prihlásili hostia. Rýchlo rozohrali štandardku, po ktorej pálil z vnútra pokutového územia Ristovski, zaskvel sa Vantruba. Kapituloval však v tridsiatej minúte, pretože po centri Šefčíka vyrazil loptu na šestnástku a spoza nej nekompromisne z prvej strieľal presne Vrábel – 0:2. Zaskočené Pohronie sa už do prestávky na odpoveď nezmohlo, navyše mohlo inkasovať aj tretí gól po rýchlom protiútoku súpera, Ristovski mieril presne k žrdi, no Vantruba sa prezentoval ďalším dobrým zákrokom.

Domáci do druhého polčasu, s dvomi zmenami v zostave, vstúpili aktívnejšie, ale nevytvárali si šance. Tú mali naopak futbalisti spod Zobora po priamom kope Šefčíka z osemnástich metrov, loptu poslal tesne nad brvno. Až potom sa snažil aspoň o zníženie stavu strelami z vyše dvadsiatich metrov Sedláček, najprv mieril nad bránku a druhý jeho už presnejší pokus kryl pozorný Šípoš.

Nitrania číhali na brejky a jeden z nich im aj vyšiel v 66. minúte. Gatarić pekne vysunul Ristovskiho, ktorý tentoraz už nedal krížnou strelou Vantrubovi žiadnu šancu – 0:3. O víťazovi stretnutia tak bolo prakticky rozhodnuté. Výsledok mohol byť z pohľadu Nitranov ešte nepriaznivejší, ak by tečovanú strelu Faška nezneškodnil gólman Pohronia a hlavička Ristovskiho neskončila tesne vedľa pravej žrde.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – FC Nitra 0:3 (0:2)

Góly: 12. Šefčík, 30. Vrábel, 66. Ristovski. Rozhodovali: Očenáš – Ádám, Žákech, ŽK: D. Hrnčár, Sedláček – Vrábel, 1510 divákov

Pohronie: Vantruba – D. Hrnčár, Jacko, M. K. Bartoš, Tesák – Mészáros (46. P. Mazan), Sedláček, Klec, Blahút (65. Kondrlík) – Zachara (46. Pellegrini), Abrahám

Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, P. Farkaš, Magda – Vrábel (55. Šimončič), M. Faško – Šefčík (79. Fabiš), Gatarić, Chobot (89. Štefanec) – Ristovski

Hlasy trénerov

Ján Rosinský, hlavný tréner Pohronia: "Do zápasu sme išli s myšlienkou podať čo najlepší a najobetavejší výkon, ale hráčom sa to nepodarilo. Nitra nás predčila vo všetkých herných ukazovateľoch, či už po hernej ale i pohybovej stránke. Súper vyhral úplne zaslúžene. Góly však padli po našich veľkých individuálnych chybách. Pokiaľ sa ich nevyvarujeme, tak vždy nimi posadíme súpera na koňa a my sa dostaneme pod tlak. Pod týmto tlakom už hráči s menšími skúsenosťami nedokážu dobre futbalovo myslieť. To sa podpísalo i pod túto našu prehru.“

Marián Süttö, tréner Nitry: "Bol to pre nás dôležitý zápas i v kontexte toho, že sme oba tímy na chvoste tabuľky. Zodpovedne sme sa ne tento duel pripravili, v pohári cez týždeň sme sa rozstrieľali a v prvom polčase chlapci ukázali futbal, ktorý chceme hrať. V druhom polčase bola pasáž, s ktorou sme neboli spokojí, no každopádne víťazstvo je v tejto etape pre nás veľmi cenné, zrodilo sa po našom najlepšom výkone. Tri body nás veľmi tešia, zvíťazili sme zaslúžene.“

Žilina uhrala v Moravciach len remízu

Futbalisti MŠK Žilina sú aj po 8. kole Fortuna ligy bez prehry na čele tabuľky. V sobotu remizovali na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0 a na konte majú 20 bodov za šesť víťazstiev a dve remízy.

Domáci vstúpili do stretnutia proti lídrovi nebojácne. Už v 5. minúte Švecov nepríjemný center len tesne minul pravú žrď súperovej brány. V 16. minúte bol v akcii opäť Švec, ktorého prudkú strelu z uhla brankár hostí kryl. V 22. minúte do tretice Švec z 18 m prestrelil. Prebiehala 28. minúta, po Pintérovej chybe sa Boženík ocitol v čistej príležitosti, avšak Pindroch ho skvelým spôsobom vychytal. Od tohto monmenu to boli hostia, ktorí zvýšili obrátky.

V 33. minúte pálil z 10 m Jánošík, skvelý Pindroch však jeho strelu vyrazil. Už o dve minúty vletel do pokutového územia Boženík, ale v záklone mieril tesne vedľa ľavej žrde. V závere polčasu sa ocitol Koval v dobrej príležitosti, strelou z 12 m však Holeca nevystrašil.

Do 2. polčasu vstúpili obe mužstvá s vyčkávacou taktikou. V 50. minúte Ďubek rozohral štandardku, ale Jarovič hlavou mieril tesne nad brvno. V 57. minúte sa opäť vyznamenal Pindroch, ktorý tvrdú strelu Jánošíka vytesnil na roh. V 77. minúte prišla šikovná akcia ViOnu, keď Čogley našiel v šestnástke Kovala, ale s jeho strelou si Holec poradil.

V 84. minúte mohol rozhodnúť Koval, ktorého našiel v pokutovom územi De Souza, z 10 m však prestrelil. Na opačnej strane Káčerovu strelu z 18 m bechybný Pindroch vytlačil opäť na roh. V 88. minúte nasledovala pekná akcia Pindroch – De Souza – Richtárech, strelu posledného z nich však Holec zlikvidoval. V nadstavenom čase sa v tutovke ocitol Balaj, ale z uhla mieril iba do vonkajšej strany žrde. Vo vyrovnanom stretnutí sa tak body nakoniec delili.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MŠK Žilina 0:0

Rozhodovali: Gemzický – Weiss, Perát, ŽK: Sloboda, Duga – Demiri, Boženík, 2380 divákov.
Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch – Čögley, Asanovič, Pintér, Brašeň – Švec (82. De Souza), Sloboda, Duga (79. Richtárech), Koval – Ďubek (90. Grozdanovski) – Jarovič

Žilina: Holec – Tomič, Kaša, Králik, Kiwior – Demiri – Káčer, Diaz (86. Myslovič)- Jánošík (70. Ďuriš), Boženík (78. Balaj), Sluka

Hlasy trénerov

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: „My sme išli do stretnutia s tým, že nedovolíme hrať Žiline kombinačný futbal. To sa nám aj darilo, nesmieme však robiť také chyby, ako pri šanci Boženíka. Dnes nás podržal Pindroch, ale brankár je na to, aby aj niečo chytil. Myslím, že deľba bodov je spravodlivá.“

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Videli sme veľmi dobrý zápas, obe mužstvá predviedli dobré výkony. Na to, aby sme vyhrali, museli by sme premeniť aspoň jednu z troch čistých šancí, čo sa nám dnes nepodarilo. Napriek tomu musím chlapcov pochváliť za celozápasový bojovný výkon.“

Trenčania vyšli naprázdno

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prerušili vo Fortuna lige sériu troch zápasov bez víťazstva, keď v dueli 8. kola zdolali AS Trenčín 2:1.

Dianie v prvom polčase výrazne ovplyvnila situácia zo 7. minúty, keď Kpekawa fauloval domáceho Trusu a dostal červenú kartu. Útočníka Michaloviec vystriedal Sidibé, ktorý v 16. minúte unikol obrane hostí a hoci zakončil z ostrého uhla, prízemnou strelou prekonal Šemrinca.

Domáci hráči sa snažili držať hru vo svojej réžii, v 27. minúte však takmer vyrovnal Bukari, no nádejnú situáciu zakončil strelou mimo bránky. Po polhodine hry bolo už 2:0, keď po ďalšom zaváhaní obrany Trenčanov skóroval Turík. Tretí gól rozbehnutých Michalovčanov mohol pridať Peter Kolesár, osamotený pred Šemrincom však prestrelil bránku.

Hostia sa po prestávke snažili o kontaktný gól aj napriek oslabeniu. Bukari ešte Kiru neprekonal, no v 61. minúte van Kessel vyhral osobný súboj s Červakom a prestrelil domáceho brankára. Krátko na to mohli P. Kolesár aj Turík vrátiť domácim dvojgólový náskok, Šemrinca však neprekonali. V závere zápasu ešte diváci tlieskali strele Kolesára a efektnému zákroku Šemrinca.

MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín 2:1 (2:0)

Góly: 16. Sidibé, 32. Turík – 61. van Kessel. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Carrillo, Kolesár, ČK: 9. Kpekawa, 1419 divákov.

MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Carrillo, Červak, M. Kolesár – Savvidis – Kountouriotis, Turík (88. Garcia), P. Kolesár (71. Danko), Popovic – Trusa (12. Sidibé)

AS Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Šulek, Kpekawa, Neeskens (88. Corryn) – Zubairu, Koolwijk, Roguljič (72. Comvalius) – Bukari, Depetris (12. Kleščík), van Kessel

Hlasy trénerov

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Toto víťazstvo by som vymenil za zdravie Trusu. Prišli sme o jedného hráča a s chlapcami v kabíne sme sa zhodli, že mu ho venujeme. Je to také víťazstvo cez slzy. V druhom polčase sme videli, že súper má kvalitu. Potrebovali sme vyhrať, tri body sú doma a verím, že sa od toho odrazíme aj v ďalších zápasoch a potvrdíme stúpajúcu formu.“

Roman Marčok, tréner AS Trenčín: „Pre nás to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom domáci využili dvomi gólmi presilovku o jedného hráča. V druhom sme ukázali správny charakter, dali sme veľkú energiu do toho, aby sme otočili skóre. Výsledok nie je pre nás dobrý, ale s výkonom v druhom polčase som spokojný.“

Dunajská Streda sa vytrápila

Futbalisti DAC 1904 Dunajská Streda si v 8. kole pripísali tretí ligový triumf za sebou, keď na ihrisku poslednej Senice vyhrali 1:0.

Seničania nastúpili do zápasu proti Dunajskej Strede s brankárom Vorelom a rozostavením 3–5–2. V prvom polčase bola prevaha na strane hostí, ktorí mali viac loptu na svojich kopačkách. Seničania sa snažili hroziť brejkovými situáciami. V útočnej fáze však boli málo dôrazní a nebezpeční. Dve gólové situácie si vypracovali hostia. V 19. minúte A. Fábry prestrelil z 5-ky a v 23. minúte pálil tvrdo, no Vorel jeho strelu vyrazil. O chvíľu sa dostal k lopte stopér Beskorovajnyj, ale prestrelil. Polčas sa tak skončil bez gólov.

V druhom polčase sa Seničania snažili v útoku niečo vymyslieť a boli o niečo nebezpečnejší ako v prvom dejstve. Hneď v 47. minúte mohli ísť do vedenia hostia, ale K. Vida strelou spoza 16-ky našiel pripraveného Vorela. Na druhej strane mohol využiť chybu stopéra Beskorovajnyho Castaňeda, ktorého obišiel v 16-ke, no jeho strelu brankár Jadlička kryl.

Jediný gól stretnutia padol v 53. minúte, keď domáci zbytočne stratili loptu na vlastnej polovici a K. Vida strelou z 22 m k ľavej žrdi dal na 0:1. Bojovný zápas, ktorý sa hral prevažne medzi 16-tkami, nepriniesol veľa gólových šancí. Na strane Senice to skúšal v 60. minúte Sulley, ale mieril len do bočnej siete, poistiť vedenie hostí mohol v 66. minúte M. Vida, keď v čistej pozícii z 5-ky prekopol. Hostia sa nakoniec radovali z tesného víťazstva.

FK Senica – DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 53. K. Vida. Rozhodovali: Kráľovič – Bednár, Bobko, ŽK: Beskorovajnyj (DAC), 823 divákov
Senica: Vorel – Favaro Amaral, Dias, Didiba – de Assis, Klapan, L. Ramirez (46. Baumgartner), El Moudane, Totka – Castaňeda, Sulley (77. Akinyoola)

Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Oravec – Rodolfo (62. Divkovič), A. Fábry (86. Taiwo) , M. Vida – K. Vida, Ramírez

Hlasy trénerov

Michal Ščasný, tréner Senice: "V prvom rade chcem súperovi pogratulovať k víťazstvu. Vedeli sme, že nás v podobe DAC-u čaká obrovská kvalita, sila. Prvých 25 minút naša súhra v defenzíve nefungovala. DAC bol lepší, lepšie sa hýbal. Hra sa neskôr trochu vyrovnala, no nemáme na silu DAC-u. Potom bola hra úplne vyrovnaná, no keď chceme s takýmto súperom pomýšľať na dobrý výsledok, tak si musíme vytvoriť lepšie gólové šance. Musíme zlepšiť protiútoky, ale aj predfinálnu fázu. Až potom sa môžeme dostať do gólových šancí.“

Peter Hyballa, tréner DAC: „Chcel by som dať kompliment Senici, pretože hrala veľmi dobre v obrane s tromi, či piatimi hráčmi. My sme občas robili veľmi hlúpe chyby. Videli sme zároveň krásny gólVidu, ktorý nám pripomenul jeho gól zo zápasu s Atromitosom. Bol to obrovský boj a dôležité je, že sme prvýkrát v sezóne vybojovali čisté konto. Sme zaň veľmi radi. Sme radi aj za víťazstvo, lebo proti Senici hráme vždy náročné zápasy. V tabuľke máme o jeden bod viac ako pred rokom, teda aj to chcem v rámci porovnávania a progresu zdôrazniť.“

Liptáci remizovali so Sereďou

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v dueli 8. kola s ŠKF iClinic Sereď 1:1. Naposledy sa v lige tešili z triumfu ešte v júlovom 1. kole, Sereď si pripísala tretí nerozhodný výsledok za sebou.

Dlho sa absolútne nič pre bránami nedialo. Na prvú strelu medzi žrd, publikum čakalo do 21. min, keď zdiaľky sa brankára hostí Ilieva pokúsil ohroziť Zsigmund. Medzišestnástkový futbal pokračoval až do 29. min, keď Iliev najprv vyrazil krížny pokus Zsigmunda a Qose chladnokrvne dorazil loptu do siete – 1:0. V 44. min po rohovom kope vedľa domácej svätyne hlavičkoval Hučko. To bolo zase prvé ofenzívne pohrozenie Serede. Nič viac mužstvá v ofenzíve do prestávky už neukázali.

V úvode druhej polovice sa hostia chvíľku s viacerými hráčmi tlačili pred šestnástku Liptákov, ale nič nevymysleli. V 55. min ďalekonosnú ranu vyslal Twardzik a Iliev vyrazil loptu pred seba. V ďalšom priebehu sa zdalo, že domáci majú hru pod kontrolou, ale prišla 75. min, kolmý výpad Serede, Morong išiel sám na Krajčírika a gólmanovi MFK nedal šancu. Inkasovaný gól očividne s Ružomberčanmi otriasol a už naň nedokázali zareagovať.

MFK Ružomberok – ŠKF iClinic Sereď 1:1 (1:0)

Góly: 29. Qose – 75. Morong. Rozhodovali: Marhefka – Kováč, Borsányi, ŽK: Gerec, Zsigmund – Dabó, Pankariča, 1248 divákov

Ružomberok: Krajčírik – Kojnok, J. Maslo, Twardzik, Mojžiš – Zsigmund, Qose (72. Takáč) – Kostadinov, Gerec (81. Ďungel), Regáli (56. Mário Almaský) – Novotný

Sereď: Iliev – Dabó, Djiby Ba, Hučko, Slaninka – Ventúra, Adekuoroye (46. Pankaričan) – Iván, Rorič (69. Louka), Cleber (61. Morong) – Špehar

Hlasy trénerov

Ján Haspra, tréner Ružomberka: „Všetko sme podriadili úspešnému výsledku. Nenachádzame sa v dobrej situácii, takže od začiatku bolo jasné, o čo nám pôjde. Poctivou a organizovanou defenzívou sme sa snažili zabrániť súperovi skórovať. To sa nám prvý polčas darilo, dokonca sa sme sa po nekoncentrácii súpera ujali aj vedenia. Druhý polčas bola hra vyrovnaná, nič sa nedialo, bol to taký medzišestnástkový zápas. Potom sa stala chyba, ktorá nás stála víťazstvo, čo ma veľmi mrzí. Nevieme sa z ťažkej situácie vymotať.“

Slavče Vojneski, tréner ŠKF: "Bol to dobrý a ťažký zápas. Celý čas sme sa pripravovali na Ružomberok, mapovali sme jeho hru. Zase sa stalo, čo sa nám stáva pravidelne, prišla chvíľková strata koncentrácie. V tomto stretnutí stačila päťsekundová, aby sme pykali a inkasovali gól. Je to aj preto, že máme veľa nových hráčov a s nimi treba ešte veľa pracovať. Remíza je podľa mňa spravodlivá. Hoci domácim sa možno máli.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Fortuna liga #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa